Precomandă „Sângele apă nu se face”, de Adrian Pârvu

de Andrei Ionut Ruse
Adauga la favorite
Vezi
17299
vizualizari
10,335 lei
din 8,500 lei
București,
Împreună ne dorim să dăm viață romanului „Sângele apă nu se face”, romanul de debut al poetului și fostului jurnalist Adrian Pârvu.
Initiator proiect
17 proiecte

Împreună ne dorim să dăm viață romanului „Sângele apă nu se face”, romanul de debut al poetului și fostului jurnalist Adrian Pârvu. Alege una dintre recompensele oferite de noi și participă și tu la nașterea acestui proiect!

 

 

 

Cine suntem și de ce am ales crowdfunding-ul 

Editura Hyperliteratura s-a născut la sfârșitul lui 2016, odată cu publicarea primului volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone.  A urmat apoi colecția de proză românească contemporană, unde am publicat până acum nume importante ca Octavian Soviany sau Radu Aldulescu, urmând să adăugăm colecției și romanul „Sângele apă nu se face”, al lui Adrian Pârvu.

Ne-am propus de la bun început să schimbăm din temelii câteva lucruri pe piața de carte românească: promovare mai bună a autorilor români, drepturi financiare mai mari pentru scriitori (chiar și de 3-4 ori mai mari decât editurile „tradiționale”), transparență și nu în ultimul rând respect.

Mai multe puteți afla despre noi pe pagina editurii: Hyperliteratura.ro/Editură.

Am ales metoda de finanțare prin crowdfunding (și precomandă de carte) deoarece aceasta ni se pare cea mai onestă cale de a duce la capăt un astfel de proiect, adresându-ne în primul rând publicului, pe care îl considerăm ca fiind parte a echipei noastre. Până acum am dus la bun sfârșit nu mai puțin de șase campanii de crowdfunding și ne dorim să fiți alături de noi și în acest demers, participând activ la publicarea și promovarea acestei cărți, prin precomanda ei.

 

Adrian Pârvu și povestea cărții „Sângele apă nu se face” 

Adrian Pârvu (n. 1952) face parte din prima generație de jurnaliști a presei libere, de după 1989. A lucrat la publicații precum Baricada, Zig-Zag, Cotidianul, Cațavencu, a fost unul dintre oamenii care a pus bazele corespondenților din țară Mediafax, apoi a coordonat nenumărat reviste de home & deco ale trustului Hiparion. După activitatea prodigioasă jurnalistică s-a dedicat în totalitate scrisului, publicând patru volume de poezie și devenind unul dintre cei mai apreciați scriitori din țară. 

„Sângele apă nu se face” reprezintă debutul în proză pentru Adrian Pârvu, un roman fascinant despre rădăcinile noastre și felul în care ele ne ghidează mai mult sau mai puțin viața, un mix de povești autentice și personaje memorabile, la limita dintre realitate și ficțiune, traversând diferite zone geografice și istorice, în special „ruta” București – Giurgiu și anii comunismului în raport cu schimbarea de după Revoluție. Un roman despre tradiție și familie pe de o parte, despre curaj și răzvrătătire pe de alta.

 

 

Cum poți susține cartea 

E simplu: alegi una dintre recompensele alăturate, fie cea simplă, doar precomanda romanului și a volumului de poezie, fie din pachetele pe care ți le-am pregătit, iar împreună vom strânge fondurile necesare publicării, dar și promovării cărții. Totodată, numele tău va apărea pe pagina de mulțumiri a cărții.

Toate recompesele noastre au reduceri substanțiale și transport gratuit pe teritoriul României. De asemenea, multe din produsele pe care le oferim (notebook-uri sau tricouri marca Hyperlitertura) sunt disponibile numai pe durata acestei campanii, ele neputând fi achiziționate ulterior.

 

Ce facem cu fondurile obținute 

În primul rând, cea mai mare parte din suma obținută din această campanie va acoperi costurile de tipar ale cărților „Sângele apă nu se face” și „Soare cu piper”, de Adrian Pârvu, care se ridică la aproximativ 7.000 de lei. De asemenea, vom plăti un avans autorului pentru exemplarele precomandate (nu uitați că noi oferim drepturi de autor mult mai mari decât editurile tradiționale), vom acoperi cheltuielile acestei campanii (costurile pentu promovare și realizarea clipului video), iar ce va rămâne va fi investit în promovarea ulterioară a cărților: promovare online, lansări în mai multe orașe din țară.

 

De ce este important să contribui  

Alegând să susții acum acest proiect, precomandând cartea, vei face parte din echipa care va da naștere acestei cărți. Noi credem că lucrurile cele mai bune se realizează prin solidaritatea unei comunități, în acest caz al cititorilor, iar implicându-te vei deveni unul dintre cei care vor contribui la  punerea în scenă a unei povești care poate depăși barierele timpului nostru.

Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

Pentru noi este mult mai importantă precomanda cărții, pentru că astfel strângem dinainte de lansarea ei, atât fondurile necesare tipăririi, dar mai ales promovării ei.

  

Când vei primi cărțile

Imediat ce vor ieși din tipar, undeva spre sfârșitul lunii septembrie sau cel târziu în primele săptămâni ale lunii octombrie. Vei fi printre primii cititori, pentru că primele pachete pleacă spre susținători, abia după aceea trimitem cărțile spre librăriile partenere. 

 

Pe cine contactez dacă am nelămuriri

 

Pentru orice întrebări legate de campanie, de carte sau despre autor, puteți contacta oricând echipa Editurii Hyperliteratura pe office@hyperliteratura.ro.

 

Îți mulțumim anticipat pentru precomandă și pentru interesul arătat! :)

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 6 ani
30.00 lei
acum 6 ani
110.00 lei
Murgu Florin
acum 6 ani
110.00 lei
Ioana Badescu
acum 6 ani
Felicitari! Suntem nerabdatori sa te citim! Te imbratisam cu drag, Alex & Ioana
100.00 lei
Lasca Ioana
acum 6 ani
Cu convingere, inainte!
10.00 lei
acum 6 ani
1,000.00 lei
Chiculita Mihaela
acum 6 ani
Bravo!
65.00 lei
Dragan Mihai
acum 6 ani
100.00 lei
acum 6 ani
75.00 lei
ALDERAMIN STUDIO SRL
acum 6 ani
1,000.00 lei
FLOREA MIRELA ALINA
acum 6 ani
1,000.00 lei
Chira Cristina
acum 6 ani
Mi-au placut f mult cele 4 pagini.
65.00 lei
acum 6 ani
65.00 lei
Pais Andreea
acum 6 ani
75.00 lei
Morosanu Gabriel
acum 6 ani
Bravo!
100.00 lei
  • 13 /03
    2019
    5

    Dragi susținători, avem o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a publica de data aceasta cartea de povestiri fantastice „Despre tristețea femeilor frumoase”, de Andrei Ruse, scriitor și totodată inițiatorul Editurii Hyperliteratura. 

    Ne-am bucura mult dacă ați alege să vă implicați din nou:

  • 03 /10
    2018
    4

    Dragi susținători, avem o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a publica două cărți inedite de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani. Ne-am bucura mult dacă ați alege să vă implicați din nou:

  • 07 /09
    2018
    3

    Campania s-a încheiat! :)

    122 obiectiv atins și aproape 70 de precomenzi!

    Mulțumim enorm tuturor celor care s-au implicat. Cărțile lui Adrian Pârvu vor intra săptămâna viitoare în tipar, iar după 20 septembrie vor fi trimise spre primii cititori, spre voi, cei care ați dat viață acestor titluri, prin precomanda lor.

    Mai multe despre succesul acestei campanii puteți citi AICI

  • 04 /09
    2018
    2

    Citește mai multe despre Adrian Pârvu aici, într-un material amplu realizat de Hyperliteratura.

    „Unul dintre bunicii mei, dar mai ales tatăl meu îmi citeau când eram mic povești. Și nu a durat mult până să învăț să citesc, iar lectura a fost o eliberare. Sunt și-acum un mare cititor, citesc una – două – trei cărți pe săptămână, am teancuri de cărți mereu bine împărțite: carte pentru ora când sunt obosit, carte pentru ora când am mințile limpezi și carte care trebuie aprofundată, cu notițe și studiu la birou”.

     

  • 21 /08
    2018
    1

    Citește ce a scris romancierul Radu Aldulescu despre „Sângele apă nu se face” AICI.

    (...) Poveștile lui mustesc de senzațional și tensiune dramatică. Personajele au trecut prin școala superioară a vieții, bifând cu osârdie etapele devenirii. Pușcărie versus balamuc, mediul lumpen-proletar-interlop, fabrică-șantier, crâșmă de mahala și, ca o cireașă pe un tort de scârnă și sânge închegat, măgăriile și porcăriile mogulilor trusturilor de presă postcomuniste, care și-au dat obolul structurării tragediei României actuale, pe traseul pierzaniei de la Iliescu la Dragnea.

    Fratele Adilă știe, fiindcă a trăit pe propria-i piele. Toate i-au trecut prin sânge și prin destinul său de gazetar, cronicar, poet și romancier cu „văz enorm și simț monstruos”. Citiți cronica de familie a fratelui Adilă, ca să aflați, o dată în plus, pe ce lume trăiți, de unde veniți și încotro vă îndreptați.