„Despre tristețea femeilor frumoase”, de Andrei Ruse

de Andrei Ionut Ruse
Adauga la favorite
Vezi
29311
vizualizari
11,440 lei
din 10,000 lei
București,
Îmi doresc să dau viață cărții mele de povestiri, „Despre tristețea femeilor frumoase”.
Initiator proiect
17 proiecte

Salut, mă numesc Andrei Ruse, sunt scriitor, editor de carte și promoter cultural, și am nevoie de srijinul tău pentru a publica „Despre tristețea femeilor frumoase”, o colecție de zece povestiri fantastice la care am lucrat în ultimii ani.

Implică-te și precomandă cartea, alegând una dintre recompensele alăturate, și vei participa astfel la susținerea acestui proiect. Vei fi printre primii cititori care vor primi cartea, cu autograf, transport gratuit, iar prin donația ta eu voi putea strânge fondurile necesare publicării și promovării titlului meu.

  

Despre mine

M-am născut în decembrie 1985, în București. Am început să fiu pasionat de literatură din liceu, când am așternut pe hârtie primele mele povestiri și versuri, iar la 22 de ani am debutat cu volumul de poezie „Black Job” (care poate fi citit gratuit AICI).

M-am îndrăgostit apoi iremediabil de proză, iar în 2008 am publicat romanul „Soni”, una dintre cele mai dezbătute cărți în online la momentul respectiv (și prima carte cu video-trailer din România), ajunsă în prezent la ediția a IV-a, apropiindu-se de 10.000 de exemplare vândute.

În 2011 am scos la lumină romanul „Dilăr pentru o zi”, iar câțiva ani mai târziu am primit o bursă importantă la Akademie Schloss Solitude (Germania), unde am început să scriu „Zaraza”, tratând ascensiunea și decăderea unuia dintre cei mai mari dizeuri ai interbelicului, Cristian Vasile. După o perioadă de documentare de aproape trei ani, am publicat romanul în 2014, iar el s-a bucurat rapid de succes, ajungând până acum la încă două reeditări și fiind desemnat „Romanul anului 2014” (votul cititorilor, site-ul Bookaholic), dar și „Cea mai bună carte din 2014” (site-ul Carticusuflet.ro).

Pasiunea pentru literatură m-a determinat de-a lungul timpului să organizez nenumărate evenimente sau să deschid comunități online dedicate cărților, astfel că în 2012 am inițiat revista Hyperliteratura.ro, devenită una dintre cele mai citite publicații online de cultură din țară.

Din 2016, am decis să deschid și Editura Hyperliteratura, propunându-mi să ofer drepturi mai mari autorilor români și totodată programe de promovare mult mai coerente pentru titlurile lor. Am coordonat până acum proiectul „Istoria ROCKului românesc”, împreună cu Nelu Stratone și Radu Toderaș, am scris împreună cu controversata Dana Marijuana biografia ei, „Poveste de cartier”, și am publicat autori importanți precum Octavian Soviany sau Radu Aldulescu, contribuind la dezvoltarea colecției noastre de proză contemporană.

  

„Despre tristețea femeilor frumoase”

Zece povești la marginea viselor

 

În ultimii ani, am început să scriu la câteva proze scurte (deși titulatura de „povești” mi se pare mai potrivită), fără să am inițial ideea unei cărți unitare în minte. O parte dintre ele au fost scrise pentru diverse proiecte la care am participat (alături de artiști plastici, ca la minunatele „In.Fuzion”), altele au fost publicate deja, atât în țară, cât și în reviste sau antologii europene; unele au fost și citite cu prilejul unor lecturi publice, însă cele mai multe nu au părăsit niciodată folder-ul în care au luat naștere și abia acum vor fi „privite” întâia dată.

Toate story-urile pe care le-am adunat pornesc într-un fel sau altul din realitate. Inspirat de anumite trăiri personale sau istorisiri și mărturisiri uneori triste, alteori de necrezut, pe care le-am auzit de-a lungul timpului, am născocit aceste zece întâmplări, pe muchia dintre real și fantastic, încercând să creez o carte „de stare”.

 Am avut în minte apoi titlul „Despre tristețea femeilor frumoase” când scrisesem deja mai bine de jumătate dintre aceste povești și mi s-a părut că el descrie perfect oricare dintre ele. În ciuda diversității lor, mi-am dat seama că ele formează o carte coerentă și unitară, așa cum speram. Și am păstrat aproape în fiecare acea doză de magie în care „firescul” se pierde oricând de normalitate și logică, transformându-se mereu într-o altă realitatea. Nouă, dar la fel de palbabilă ca și cea premergătoarea ei.

  

Ce voi face cu fondurile strânse

Cea mai mare parte din suma obținută din această campanie de crowdfunding va acoperi costurile de tipar ale cărții „Despre tristețea femeilor frumoase” și a celorlalte recompense, apoi și asigurarea transportului către susținători. De asemenea, mi-aș dori mult să completez costurile unui turneu național de promovare a titlului meu (drumuri, cazări șamd), în care să străbat nu mai puțin de zece orașe, așa cum obișnuiesc să fac la Editura Hyperliteratura și cu alți scriitori.

 

De ce este important să contribui?

Alegând să susții acum acest proiect, precomandând „Despre tristețea femeilor frumoase”, vei face parte din echipa care va da naștere acestei cărți. Cred cu tărie că lucrurile cele mai bune se realizează prin solidaritatea unei comunități, în acest caz al cititorilor, iar implicându-te, vei deveni unul dintre cei care vor contribui la  punerea în scenă a unor povești care pot chiar depăși barierele timpului nostru.

 Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

  

Când vei primi cartea?

Imediat ce va încheia campania, cartea va intra în tipar, iar în aproximativ 15 - 20 de  zile va fi gata. Termenul estimat de livrare este la 20 – 25 de zile de la încheierea campaniei de crowdfunding și precomenzi.

Alege recompensa dorită și completează corect datele tale (adresă, nume, contact prin e-mail și telefon), pentru că având toate aceste informații din timp, și Editura Hyperliteratura poate accelera procestul trimiterii coletelor.

  

Pe cine contactezi dacă ai nelămuriri?

Pentru orice întrebare legate de campanie, de carte sau despre autor, puteți contacta oricând echipa Editurii Hyperliteratura: office@hyperliteratura.ro.

 

Îți mulțumesc pentru interestul acordat! :)

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Ciocoiu Nadia Adina
acum 5 ani
Mult succes cu noua carte si cat mai multa inspiratie pentru urmatoarele!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 ani
un proiect fantastic!!!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 ani
Baftă
160.00 lei
Mihaela Elena Scortari
acum 5 ani
50.00 lei
Erika Bloj
acum 5 ani
Felicitări și mult succes și inspirație în tot ce faci! NU TE OPRI DIN SCRIS
110.00 lei
Porumb Carina
acum 5 ani
Felicitări și mult succes!
50.00 lei
acum 5 ani
50.00 lei
Nistor Teodora
acum 5 ani
Pentru ca apreciez Oamenii frumosi, dar totodata si pentru ca am toate cartile publicate de Andrei Ruse pana in acest moment! Mult succes in continuare cu toate proiectele!!!
300.00 lei
Spalatelu Ana
acum 5 ani
50.00 lei
Balaban Alexandra
acum 5 ani
50.00 lei
Szekeres Klara
acum 5 ani
Soni m-a cucerit cu ani în urmă, aștept cu nerăbdare noua carte
60.00 lei
acum 5 ani
50.00 lei
Nineta Lukacs
acum 5 ani
Keep up the good work :)
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 ani
60.00 lei
  • 07 /05
    2019
    2

    Cartea „Despre tristețea femeilor frumoase” a intrat în tipar săptămâna aceasta, iar de săptămâna viitoare va fi gata și vom începe livrările către voi. :) 

    Veți primi cărțile în perioada 15 - 20 mai (cei care ați ales o recompensă și ați trecut adresa și telefonul pentru contact). Pentru cei care nu ați apucat să treceți aceste date, vă vom contacta pe e-mail în perioada următoare pentru a ne da informațiile necesare pentru livrări.

     

     

  • 28 /03
    2019
    1

    Mulțumesc enorm tuturor celor care v-ați implicat în campania de crowdfunding și precomenzi pentru cartea mea, „Despre tristețea femeilor frumoase”. :) Mai sunt doar două zile în care titlul poate fi precomandat, însă obiectivul a fost depășit deja, prin suportul a peste 120 de susținători.

    Vă las mai jos coperta finală și vă anunț că voi trimite pachetele în perioada 20 - 30 aprilie, atunci când va ieși din tipar din și cartea. :)