Terapie cu prietenul tău patruped!

de Simona Tudor
Adauga la favorite
Vezi
4238
vizualizari
310 lei
din 23,000 lei
Galați, Județul Galați
Îți oferim o părticică din povestea Asociatiei Therapy Animals, Galati din 2014 până în prezent.. Pentru că sprijinul tău contează pentru noi !
Initiator proiect
6 proiecte
ONG
ONG profil verificat

 

         

Știai că??? 

 

 "..."

... utilizarea animalelor în promovarea îmbunătățirii sănătății este o practică existentă în relațiile terapeutice de mai bine de 12.000 de ani!

... cea mai veche atestare a interacțiunii om-animal se află în nordul Israelului unde au fost descoperite rămășițele scheletice ale unui om care ține în brațe un cățeluș.

... în sec IX-lea în Gheel, Belgia, animalele erau incluse în planurile de tratament ale persoanelor cu handicap.(Serpell, 2000)

"Oamenii încep să interacționeze în mod diferit cu animalele de companie ca parte a diverselor activități cotidiene, importanța acestui contact fiind dată mai ales de încărcătura emoțională ce rezultă atunci când privim un animal care ne întâmpină bucuros."                                                                                                                               (Pivetti, 2005)

 

  

              Asociația Therapy Animals (A.T.A)   fost înscrisă în registrul Asociațiilor și Fundațiilor pe 05.05.2015.

 Dna Constanța Tudor, Dra Sîrbu Alexandra și Dl Tiziano della Vecchia au contribuit cu bunătate și profesionalism, încă din prima zi, la dezvoltarea ATA,o asociație non-profit, formată din voluntari, a căror   misiune este  aducerea oamenilor și  a  animalelor împreună.

   

     Simona Tudor, președintele ATA, absolventă a Cursului postuniversitar de Terapie Asistată de Animale pentru persoane cu nevoi speciale la UBB Cluj este o tânără cu mult entuziasm, dragoste și pasiune pentru domeniul TAA/AAA.  Ea venit cu ideea de a uni dorințele tuturor celor care au înțeles necesitatea acestei Terapii complementare în orașul nostru:

    "Fiecare dintre noi ne-am specializat pe diferite modalități de a aborda terapia de recuperare. Iar Terapia Asistată de Animale s-a încadrat foarte frumos printre alte terapii, cu beneficii ușor de observat. Rezultatele sunt cuantificabile, pe măsură ce implicarea comunității crește, finanțările pot ajunge să sprijine un întreg departament de incorporare a animalelor special antrenate și de a finanța antrenamentul altor câini care poate nu și-au putut arăta abilitățile de EROI pentru că zac într-un adapost, și așteaptă cuminți să vină ziua când noi vom face ceva. Ceva ce putem face!"

       

 

 

“Ca unul dintre promotorii practicii terapiei si activitatilor asistate de animale in Romania, m-am bucurat foarte tare sa asist incă de la inceput la efortul deosebit si dedicația pe care Simona a pus-o in construirea acestei practici în Galați. Asociația "Therapy Animals" este acum parte dintr-o rețea națională de practicieni in domeniul TAA/AAA.

       Victor Chitic - psihoterapeut

     Victor este unul din primii absolvenți ai Cursului Postuniversitar de Terapie și Activități Asistate de Animale pentru persoane cu nevoi speciale și împreună cu echipa pe care o coordonează de mai bine de 10 ani, a inaugurat în București, anul acesta, primul centru din România de TAA/AAA și cercetarea interacțiunii om-animal, în care sunt folosiți câini comunitari special selectați, antrenați și dresați pentru aceste activități.

     

 Therapy Animals

=

Animale de Terapie, Câini pentru Oameni,

Oameni pentru Câini!

 

 Intervențiile asistate de animale se grupează în două categorii:

1. Terapie asistată de animale (TAA)care este definită ca o intervenție direcționată, deci cu un scop bine defenit în care un animal ce întrunește anumite criterii este parte integrată a unui proces de tratament. TAA este realizată și/sau coordonată doar de către personal instruit în domeniu.

Procesul de realizare a TAA trebuie documentat și evaluat, necesitând supervizarea unui profesionist. 

Ședințele de TAA se desfășoară în Galați la sediul Asociației Dincolo de Tăcere. Copiii interacționează individual în jur de 25-30 minute, cu Gizmo, un cățel special antrenat, cu o experiență de 2 ani în slujba de terapeut cu blăniță.

Procesul terapeutic este documentat și evaluat de catre handler, Simona Tudor și pedagogul de recuperare, Daniela Mihu, sub îndrumările psihologului coordonator de centru Simona Aparaschivei.

2 Activitățile asistate de animale (A.A.A) oferă oportunități motivaționale, educaționale și recreaționale de îmbogățire a calității vieții. AAA se realizează într-o varietate de medii de către traineri specializați, paraprofesioniști și/sau voluntari, în asociație cu animale care întrunesc anumite criterii.

                

   Bilunar, echipa noastră planifică vizite asistate de animale în colaborare cu DGASPC și centre de îngrijire pentru bătrâni precum  Centrul de îngrijire pentru bătrâni "Sf. Ilie", aducând bucurii în sufletele persoanelor instituționalizate, dar nu numai. 

                         

 

  În spatele acestor activități se află o echipă minunată de voluntari precum: Iulian Aparachivei, Irina Bîgu, Alexașev Alexandru, Medelete Ilie-Ionel, Filimon Daniel Răzvan, Negruț Cornelia Mădălina, Szantho George, Erik Guadgin  și alți oameni cu suflet care ne sar mereu în ajutor.

Asociația Therapy Animals a oferit gratuit servicii conform contractelor de colaborare pe 6 luni, respectiv 1 an. În paralel cu dorința de a populariza acest domeniu atât de benefic pentru comunitatea noastră, am încercat și să evităm cheltuielile suplimentare la bugetul, și așa mic, al celor care au beneficiat de serviciile oferite de noi.

Proiectele pilot oferite din finanțarea prin împrumut personal au venit în ajutorul unui număr destul de mare de beneficiari și la diferite activități, acțiuni sau evenimente. 

Pe 12 Octombrie 2014 am participat voluntar la prima ediție a SemiMaratonului organizat de Fundația Comunitară Galați, un eveniment pe care îl așteptăm nerăbdători și anul acesta.

7 Noiembrie 2014 - Seminarul Primul Zbor - Sprijin pentru integrarea și independența copilului cu autism, la invitația Nicoletei Luopae (președinte APCA)

25 Decembrie 2014 - Adăpost de zi și de noapte - acțiune caritabilă organizată de Spiridușii întârziați.

            Gizmo s-a antrenat intens alături de însoțitoarea lui.. Am învațat împreună disciplina. Cu răbdare și multă muncă se poate ajunge la rezultate extraordinare în relația omului cu un animal necuvântător.

      Primul băiețel care s-a bucurat de ședințe individuale de AAA cu Gizmo a fost Eduard. De mai bine de un an ne întâlnim în fiecare sâmbâtă. Am devenit prieteni, am  explorat multe locuri  și am învățat o groază de lucruri noi. Edu și Gizmo se înțeleg din priviri și când se pun pe alergat parcă toată lumea e a lor, plină de veselie.   

          Pentru fiecare rezultat oricât de mic, mama lui Eduard ne-a lăudat, ne-a încurajat, ne-a susținut. Iar când am dorit să încercăm lucruri noi, a fost acolo să ne asigure că putem avea încredere în noi și în Eduard, ne-a asigurat că dacă ne dorim vom reuși astfel că am mers înainte și datorăm multe frumoasei relații care s-a creat între Asoc. Therapy Animals și întreaga familie Scarlat;.

 Am ales câteva cuvinte pe care ni le-a adresat Dna Scarlat care reflectă impactul lui Gizmo în viața copilului:

"Îl văd pe Edu mai schimbat, contează foarte mult timpul pe care îl petreci cu el și compania lui Gizmo, are așa multă încredere în voi.  27.02.2016

Știi dimineață era foarte agitat, pentru că nu știa unde merge, dar când a auzit că veniți voi, s-a luminat la față și s-a liniștit, ca să vezi câtă încredere are în voi! 28.03.2016

E mereu foarte fericit când vine de la plimbare cu voi. Mă bucur că începe să se arate interesat de animale 16.04.2016

Ce taree!! Arată super împeună. Nici nu știi cât de stresat era Edu de animale... adică știi.." 

 

        Echipa noastră l-a vizitat pe Eduard și la școală (Sc. Gimnazială Mihail Sadoveanu). Gizmo  a fost în centrul atenției colegilor, care  l-au felicitat pe Edu că are un prieten patruped atât de frumos și prietenos.                               

    Pe 13 Octombrie 2015 am fost prezenți la Ediția a II-a a Semimaratonului, împreună cu Gizmo și Hoppy. A fost un eveniment foarte frumos și ne bucurăm mult că am fost prezenți.

    Pe 05 Octombrie  am avut plăcerea să luăm parte la o festivitate organizată de Asociația Ajutați-l pe Lăbuș cu ocazia Zilei mondiale a animalelor. La adăpost sunt multe animale grozave care vă așteaptă la le adoptați! (http://www.help-labus.ro/)

       Pe 13 Octombrie am vizitat pentru prima dată un centru al Fundației Inimă de copil la invitația Amaliei Ene. Câteva săptămâni mai târziu am primit un telefon de la Carmen Stoicu, care ne invita la o petrecere de aniversare a copiilor din alt centru. Am semnat cu contract de colaborare cu Inimă de copil și de atunci Gizmo și Hoppy merg să se disteze alături de cei mici la fiecare aniversare.

Pe 21 Octombrie i-am cunoscut pe băieții din clasa Dnei Felicia de la Sc. Specială Constantin Pufan, Galați. I-au citit lui Gizmo și l-au recompensat pentru toate trucurile drăgălașe pe care știe să le facă. Curioasă, Dna. Rodica Preda a dorit să asiste la reprezentația noastră, iar la final a insistat să venim și pe la clasa de la parter într-o zi. Din prima zi ne-am îndrăgostit de pitici. Timp de 3 luni i-am vizitat aproape în fiecare Miercuri la ora 10:30.

Pe 02 noiembrie  VIER PFOTEN a gazduit un seminar cu tema Terapiilor si Activitatilor Asistate de Animale. Am avut onoarea să fim și noi prezenți și să îl cunoaștem pe Prof. Dr. Philip Tedeschi, unul dintre cei mai influenți oameni de stiință ai momentului in acest domeniu.

  Pe 05 decembrie  am organizat o acțiune intitulată Să vindecăm un colț minunat de natură! Ne-am adunat cu mic cu mare și am strâns cât am putut din gunoaiele dintr-un parc care merită mai mult!

  

9 decembrie a fost o zi de sărbătoare  pentru familia Therapy Animals, prin binevoința D-lui Daniel Constantin, care a fost draguț și ne-a ajutat să închiriem o cameră micuță pe str. Gării. Am oferit bucurii multor copii și alături de Gizmo am învățat tot mai multe jocuri și practici noi folosite în TAA/AAA.

             

 

    Pe 02 Aprilie de Ziua conștientizării autismului am participat și noi printre alți invitați de la APCA (Asociația de sprijin pentru părinți și copii cu autism), la festivitatea organizată la Foișor pe faleza Dunării.

 

Conf. Dr. Alina S. Rusu, este un om cald, zâmbitor, care te face să te simți confortabil și este oricând acolo să îți răspundă la orice intrebare a fost o gazdă noastră la Ziua Interacțiunii Om-Animal Ediția 10! (Z.I.O.A 10) . 

 Cursul Postuniversitar de Terapie și Activități Asistate de Animale la care am participat o zi după a fost fascinant. Profesioniști cu ani de experiență ne-au povestit despre arta terapiei asistată de animale, în timp ce stundenții și patrupeziilor ascultau cuminți în bănci.

           Am învățat că animalele sunt minunate!! Învățăm cu ele, de la ele, este necesar să învățam și să le respectăm!! 

 

"

Pe 12.07 Gizmo și Hoppy au pășit pentru prima dată într-o facultate din orașul Galați. Am fost invitați de Asociația Es-Sphere la una din ședințele lor cu voluntarii într-o sală din Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Cățeii s-au plimbat în voie pe sub bănci și au facut cunoștință cu toate pesoanele prezente. Es-Sphere are ca scop completarea sistemul de învățământ românesc prin crearea unui mediu alternativ de educație pentru tineri. Sunt o echipa energică și bine organizată care are potențialul de a aduce un mare plus comunității din care facem parte.

 Când ne-am întâlnit pe viu cu terapia asistată de cai, l-am cunoscut pe Dl.  Sorin Stroia psiholog clinician, atestat în terapie cu cai care  ne-a oferit o reprezentați și ne-a explicat răbdător cât de benefică este  această relație dintre oameni și cai. De atunci am devenit colaboratori și lucrăm împreună la un proiect care va conține doi ponei și 2 căprițe, iepuri, chinchilla și porcușori de guineea. Animalele sunt special selectate și antrenate pentru a putea fi incluse în procese de terapie.

Speranța noastră e că vom reuși să ridicăm un mic centru cu 2 săli de terapie, însă cu posibilitatea de a lucra cu beneficiarii în exterior. Pot plimba poneii sau caprele în țarc, pot oferi afecțiune animalelor mici sau se pot distra cu câinii într-un teren agility. Un astfel de centru este necesar în Galați. Sprijinul tău ne poate ajuta să construim un mediu optim pentru dezvoltarea aceastei metode de abordare non-invazivă a problemelor cu care se confruntă, din păcate, un număr destul de mare de persoane din Mun. Galaţi.

 

 

 

Asoc. Therapy Animals, Galați; Sediu: Str. Galați, nr 6, Galați.

www.therapyanimals.ro

     PRIETENUL TĂU GIZMO

Cont bancar: RO94BTRLRONCRT0294353001

 

 

 

 

 

                   

                              RECOMPENSE: 

 .   .  .

                                                                                                            

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
Ojog Raluca Cristina
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
nechita ioana
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
Cristian-Florian Bondarenco
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
98.40 lei
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
Cristian Oltean
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
QuickMobile
acum 8 ani
Felicitari pentru proiect
200.00 lei
pascan ciprian
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
Achimescu
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
acum 8 ani
Card "Sprijina si tu" oferit de:
1.00 lei
  • 06 /12
    2016
    4

     

    Cu mare place vă anunțăm că am început o frumoasa colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Educație Fizică și Sport/ Kinetoterapie.

     

     

    Studenții au fost încântați de activitățile noastre exprimându-și dorința de a deveni voluntari în cadrul ATA.

  • 06 /12
    2016
    3

     

    Cu mare place vă anunțăm că am început o frumoasa colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Educație Fizică și Sport/ Kinetoterapie.

     

     

    Studenții au fost încântați de activitățile noastre exprimându-și dorința de a deveni voluntari în cadrul ATA.

  • 06 /12
    2016
    2

     

    Cu mare place vă anunțăm că am început o frumoasa colaborare cu Universitatea Dunărea de Jos, Facultatea de Educație Fizică și Sport/ Kinetoterapie.

     

     

    Studenții au fost încântați de activitățile noastre exprimându-și dorința de a deveni voluntari în cadrul ATA.

  • 28 /09
    2016
    1

     

     

    Numele meu este Hoppy!

    M-am născut cândva.... în Aprilie 2015.

             Hoinăream printr-un sat învecinat orașului Galați pe când l-am cunoscut pe Iulian....... Dl. Drăgan m-a îndragit, m-a hranit, și văzând că nu vine nimeni după mine... M-a urcat în mașină și am plecat către Galați.

             Corina Grigore, o doamnă tare drăguță m-a primit la ea. Am stat în carantină câteva zile la Adăpostul Ajutați-l pe Lăbuș, aveam piciorușele paralizate, la numai câteva luni după ce m-am născut..

     

     

                                                                                                                                                                                                          Aici am cunoscut-o pe Simona......

    a decis să mă ducă acasă după ce am primit vaccinurile și deparazitările corespunzătoate.

         Dr. Vet. Livia Petre este cea care se ocupă de sănătatea mea, împreună cu Dr. Vet. Dan Georgescu, au hotărât să merg la București să mă opereze un doctor specializat. Razele spuneau că am o fractură la coloană, L - 6.

             Am intrat în operație după insistențe, cu șanse 1%, trecuse mult de când am suferit trauma. Dr. Vet. Laurențiu Balan, ne-o oferit șanse 50-50 după operație.

     

     

      Pe 4 Octombrie 2015 am participat la o festivitate de Ziua Mondială a Animalelor. O doamnă minunată s-a oferit să ma adopte și de atunci oricând poate mă ține la ea, ma alintă și ma îngrijește. 

    Ce să crezi nu a vrut să mă lase singură în spate, așa că a urcat cu mine...

    S-a îndrăgostit pe loc, nu a vrut să mai plece fără mine!

    Fița Lovin

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%9Ba_Lovin

      Semnele de reabilitare au venit greu, însă acum vă spun drept, mă pot scărpina și eu :)

    Înainte nu puteam și acum mă bucur mult să mă pot scărpina în voie.

    Însă de mers.... nu mă descurc încă prea bine... S-au sudat ligamentele stramb, nu reușesc să calc bine pe ele..

    Am un căruț, mă bucur să poat alerga puțin, dar obosesc, lăbuțele din spate rămân în urmă.. mă rănesc la ele... Mă opresc și aștept să mă ridice Simo în brațe să pot ține pasul și eu... Gizmo ne fugărește nu glumă!

           Mâine merg din nou la raze, sperăm să mă poată opera din nou. Îmi doresc mult să alerg, nu e o viața frumoasă să stai închisă mereu. Sunt un puiuț și dacă mă lasă liberă mă târâi până îmi fac răni adânci, atât de tare vreau să mă joc și eu!

                                                                                                                                                                                                       Am stat și în gips cuminte, voi mai sta dacă este nevoie. Dar mă fac eu bine! Vă arăt eu ce puternică sunt!.

     

     

           Mă poți ajuta și tu să mă fac bine. Asociația Therapy Animals se va ocupa de toate cheltuielile pentru următoarele controale și intervenții chirurgicale de care am eu mare nevoie.

    Împreună o putem ajuta! Contribuie și tu cu puțin, pentru ea acel puțin va conta!

    Îți mulțumim!