AgroKultura V1.1

de Mihail Iulian Lazar
Adauga la favorite
802
vizualizari
0 lei
din 9,555 lei
Constanta,
Acest proiect reprezintă inițiativa echipei noastre de a transpune tehnologia telecomunicațiilor pentru a veni în sprijinul fermierilor.
Initiator proiect
5 proiecte

 

Va multumim pentru munca depusa.

Gratie avansului tehnologic, modernizarea agriculturii a permis cresterea randamentului recoltelor direct proportional cu tehnologiile utilizate. Acest proiect vine in sprijinul fermierilor prin dezvoltarea unei platforme web unice in care acestia pot publica date referitoare la randamentul practicilor folosite. 

Fata de alte platforme de management al fermei, AgroKultura va permite sa vizitati si ferma vecina astfel incat sa puteti decide care este cea mai buna practica pentru cultura dumneavoastra.

Echipa AgroKultura se defineste prin performanta, perseverenta si inovatie. Membrii fondatori dispun de peste 10 ani de experienta in electronica si electrotehnica, telecomunicatii si dezvoltare software.

Printre proiectele dezvoltate cu succes se numara: roboti terestrii autonomi si teleghidati, roboti subacvatici, animale bionice, vehicule subacvatice si multe altele.

Membrii Echipei:

 

Cristian Coroi - Autovehicule, Politehnica, Mentor Robotica Liceul Telecom, AutoCAD Design, Mechanical Spec

Vlad Valeanu - Master Securitate Cibernetica UMC, Sr. Programmer

Popa Timoftei - Electronica si Telecomunicatii, Castigor al Concursului de Proiecte Antreprenoriale din cadrul SAS UMC, Jr. Programmer

Lazar Iulian - Electronica si Telecomunicatii UMC, Administrator, Startup Nation Plus, Consultant Obtinere Fonduri, Consultant Tehnic, Hardware Embeded Programming, 

Aceasta campanie are scopul de a finanta dezvoltarea platformei agrokultura.ro, platforma care se afla in prezent la stadiul de finantare Early SEED Investment*. 

 

Valorile care stau la baza proiectului sunt urmatoarele:

  • Perseverenta este un atu important in dezvoltarea solutiilor software a.i. platforma trebuie sa fie online 24/7;
  • Comunicare  si suport tehnic;
  • Simplitate in instalare Orince isi poate instala echipamentele compatibile AgroKultura. De restul ne ocupam noi.

De ce am avea noi nevoie? Si ce vei obtine tu?

Prin donatia dumneavoastra ne veti ajuta sa:

  • Dezvoltam o baza materiala concreta. Aceasta va include senzorii si echipamentele de top care sunt folosite la nivel international in domeniul agriculturii de precizie. 
  • Dezvoltam ferma de servere. Desi la ora actuala cele mai eficente servere se afla in clusterele (fermele) Google, Amazon, Facebook etc, sistemele locale se fac remarcate si acopera o cota de piata din ce in ce mai mare de la an la an, prin fiabilitatea acestora si posibilitatea de dezvoltare independenta de exterior.
  • Realizam o legutra  simbiotica  alaturi de specialistii din domeniu astfel incat sfaturile pe care le veti gasi pe platforma sa fie de actualitate si sa va ajute sa rezolvati orice fel de problema.

Impactul

Pentru a cuantifica impactul este necesar sa urmarim cele doua tipuri principale: impactul tangibil si impactul intangibil. Fiind vorba de un proiect pilot, impactul tangibil se refera strict la numarul de materiale care vor ajunge la dumneavoastra. Impactul intangibil, pe de alta parte, reprezinta totalitatea informatiilor generate pentru a putea vorbi despre o imbunatatire adusa sectorului agricol. In aceasta categorie se regasesc urmatoarele forme: 

  • Impactul asupra comunitatii
  • Impactul asupra fermelor
  • Impactul asupra apiculturii 
  • Impactul asupra mediului
  • Impactul asupra tehnologiei

Riscuri si provocari

Principalul risc pe care il evitam este subfinantarea, si implicit esecul. Acest risc se transforma intr-o provocare atunci cand ai alaturi o echipa de oameni pasionati si perseverenti. Celelate riscuri care apar sunt strict legate de tehnologie si modul in care aceasta este utilizata. Echipa AgroKultura lucreaza continuu pentru a dezvolta cele mai eficiente dispozitive si tehnologii, eliminand (dar nu complet) riscuri precum defectarea dispozitivelor, defectiuni ale pagini web etc. Pentru astfel de riscuri, dar si pentru situatii neprevazute, lucram impreuna cu companiile de asigurare. 

Cea mai mare provocare in acest domeniu este rata de adoptie a tehnologiei. Intelegem cat de greu este sa va convingem ca aplicatia noastra va poate ajuta. De aceea toti sustinatorii proiectului vor beneficia de consultanta si asistenta gratuita, dar si de multe alte beneficii despre care puteti afla ulterior. 

Alte cai/moduri in care poti fii ajutat

Desi unele persoane nu pot contribui financiar la cauza noastra, asta nu inseamna ca nu ne pot ajuta (exista si alte mijloace prin care poti fi ajutat):

  • Retelele de socializare  au un rol important in dezvoltarea proiectului. De aceea, chiar daca nu doriti sa ne sustineti financiar in aceasta etapa, ne puteti sustine distribuind online campania aceasta alaturi de profilul nostru si publicatiile ce vor apare.  
  • Consultanta  de specialitate in cazul in care doriti sa fiti parte din miscarea care va schimba modul in care privim agricultura ca si ecosistem financiar.

Intrebari si raspunsuri

 

  •    Dispun de un numar mic de hectare. Cum ma poate ajuta platforma AgroKultura?  Indiferent de numarul de hectare, suntem de parere ca instrumente precum monitorizarea culturilor prin satelit, prognoza meteo si datele colectate de la senzori va pot fi de folos.
  • Exista si alte initiative de genul. Cu ce este aceasta diferita? Initiativa  noastra difera de restul prin modul de abordare a problemei. Vi se poate parea suficient sa cunoasteti unde se afla utilajul dumneavoastra dar ce ati spune daca ati putea stii inca de la inceputul anului ce se poate strica? Aplicatiile deja existente inca nu au reusit performanta de a reuni toate serviciile de care aveti nevoie intr-un singur loc. De aceea, serviciul de monitorizare prin GPS nu este capabil sa realizeze predictia mentenantei si nici aplicatia care monitorizeaza umiditatea solului nu va poate aminti cand este timpul sa inlocuiti uleiul si filtrele tractorului. 
  • Ati prevazut si marketplace? Da, cu siguranta, marketplace-ul sau bazarul reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte. Nu urmarim sa devenim cel mai important distribuitor de piese de schimb, ci sa aducem cat mai aproape de dumneavoastra cei mai promti distribuitori si furnizori astfel incat sa beneficiati de ceea ce aveti nevoie dinainte sa fie prea tarziu. 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute