Una dintre nevoile de bază ale omului este hrana, iar o alimentație sănătoasă crește o societate sănătoasă. Vă propun, ca împreună să punem bazele celui mai performant sistem agronomic.
Mă numesc Florența Jafri, sunt asociat al firmei Semantura Sezonului SRL-D și studenta la USAMV București și împreună cu partenerul meu Saad Jafri, vreau să vă prezint planul nostru de dezvoltare a agriculturii.
Pașii de mai jos reprezintă doar baza a ceea ce va fi primul complex agronomic performat, in care plantele vor fi cultivate urmând sistemul traditional, sistemul ecologic, într-un spațiu modern cu toate facilitățile acestui secol.
Complexul nostru nu urmărește doar crearea unui mediu potrivit pentru dezvoltarea plantelor sănătoase, dar se va ocupa și cu încurajarea micilor producători să se încreadă în produsele lor și să le valorifice cât mai bine.
Ceea ce ne propunem este greu de atins, dar cu multă muncă și cu ajutorul vostru se poate înfaptui. Pentru că suntem la început de drum, avem nevoie de puțin sprijin.
Nu vreau să bat câmpii, așa că voi trece direct la subiect.
Pe scurt, ne propunem să construim sere de legume, o livadă de nuci, o livadă cu pomi fructiferi, livadă de arbuști fructiferi, parcele plantate cu ierburi aromatice și plante medicinale, depozit frigorific, atât pentru noi, cât și pentru micii producători care vor putea să își depoziteze produsele într-un spațiu adecvat, cu cele mai mici costuri, un punct de colectare, pentru cei care vor să vândă marfa pe care o au, o mica făbricuță în care se vor prelucra legumele și fructele, pentru ca nu le putem păstra proaspete la nesfârșit și nici nu vrem să risipim, plus o rețea de distribuție (îți alegi produsele, dai comanda, iar noi le aducem la tine la ușă).
Da, știu, e mult de muncă, așa că, pe viitor, vă vom aștepta alături de noi, să construim împreună.
Pe voi vă rog să ne ajutați cu prima parte a planului.
Prima parte – primul an
Achiziționarea unui teren de minim 46.000 mp împărțit dupa cum urmează: 20.000 mp pentru livada de nuci, 10.000 mp pentru livada de pomi fructiferi ( meri, peri, cireși, pruni), 10.000 mp pentru arbuștii fructiferi (zmeură, afine, coacăze), 5.000 mp pentru plantele medicinale (gălbenele, cătina, sunătoare), 200 mp pentru solarii (vom avea legume proaspete tot timpul anului), iar restul spațiului se va folosi pentru spații de depozitare și anexe.
Tot în prima parte a planului sunt incluse îngrădirea terenului și înființarea livezii de nuci.
Pentru această primă parte avem nevoie de aproximativ 145.500 euro:
Aceste costuri sunt pe baza ofertelor actuale.
Partea a doua – anul 2
Construirea unui depozit și plantarea de arbuști fructiferi.
Partea a treia – anul 3
Sisteme de irigații, livada de pomi fructiferi și punctul de colectare.
Partea a patra – anul 4
Solariile și rețeaua de distribuție.
Nu am spus nimic despre plantele medicinale, pentru ca ele vor fi cultivate în fiecare an pe terenul rămas.
Costurile vor fi uriașe, dar pentru anul viitor, achiziționarea terenului și punerea bazei este ceea ce ne dorim.
Anul acesta am început cu busuiocul, cimbrul și am plantat gălbenele pentru a avea siguranța că sămânța este pură și netratată.
Până acum v-am tot vorbit despre munca grea, acum a venit tipmul să vă spun și de partea relaxantă.
Oricine își dorește câteva momente de liniște, într-un spațiu verde, înconjurat de natură, va putea să ne viziteze. Cei care vor dori să „facă piața” direct din grădina noastră vor avea mereu porțile deschise. Ceea ce construim se adresează tuturor.
Ne-am gândit că a venit timpul să îi reamintim omului că se poate și altfel, nu mai trebuie să facem agricultură ca acum 100 de ani, trebuie să evoluăm o dată cu vremurile și să ne adaptăm noilor nevoi ale omului. Puțini sunt cei care mai au timp să meargă la piață să selecteze produsele de calitate, iar supermarketurile noastre sunt pline cu produse de import pentru care nimeni nu garantează. Avem o țara cum puține sunt, unde putem cultiva aproape orice, de ce să nu profităm împreună de acest lucru?
Vrem să îi reamintim omului că se poate și altfel.
Pentru cei care nu ne pot ajuta cu bani, sunt și alte feluri de a ne da o mână de ajutor, distribuiți cauza noastră, lăsați-vă cunoscuții să afle despre noi.
Vă stăm la dispoziție pentru orice fel de nelămurire aveți.
Ne mai găsiți și aici: https://www.facebook.com/ierburiAromatice
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu