UPtown Ecothon
Ce este un Hackathon?
Un hackaton este un eveniment în care mai multe persoane colaborează pentru creearea unui proiect, de regulă, de tip software. Participanții, de la elevi de liceu, până la programatori și dezvoltatori sofware profesioniști, pot lucra în echipă sau individual, pentru a dezvolta soluții moderne, eficiente, aplicabile și durabile, care să aibe un impact semnificativ asupra comunității.
Cine suntem noi?
Echipa UPtown Ecothon este formată din membrii echipei de robotică Robo Sapiens a Colegiului Național Spiru Haret și a echipei The change Hub:
-
Robo Sapiens a fost formată în 2016, când compeția FTC (First Tech Challenge) a apărut pentru prima oară în România. Competiția presupune proiectarea, construirea și programarea unui robot, în același timp cu promovarea echipei tale și organizarea evenimentelor care încurajează valorile FTC cooperarea și gracious professionalism.
-
The Change Hub este o comunitate perfectă pentru oricine dorește să dobândească skill-uri precum organizarea timpului și de evenimente sau dorește să își dezvolte abilitățile de vorbit în public și leadership, toate aceste lucruri fiind ”predate” într-un mod non-formal și interactiv.
Valorile proiectului
-
Construiește cu, nu pentru.
-
Inspiră.
-
Experimentează.
-
Colaborează.
-
Nu hărțui.
-
Joacă cinstit.
Ce ne-am propus?
Temele evenimentului UPtown Ecothon constă în urbanizarea și ecologizarea capitalei, și pentru soluționarea celor două categorii de probleme am identificat un set de acțiuni orientative, precum îmbunătățirea mijloacelor de transport în comun, planificarea spațiului urban, gestionarea deșeurilor și a energiei, regenerarea urbană etc.
Prin acest eveniment lansăm o provocare echipelor formate din studenți și programatori profesioniști, cu scopul de a găsi și dezvolta împreună soluții inovative, moderne, aplicabile, eficiente și durabile, pentru (a diminua) problemele expuse.
De ce avem nevoie?
Ne propunem să strângem suma de 1000 de lei pentru a reuși să acodrăm premii celor mai bune soluții.
- CREATIVIRY AWARD: Creativitatea testeaza spre a dezlantui potențialul minții umane pentru a concepe noi idei. Cand ne gandim la creativitate ne gandim la ceva nemaivazut.
- INNOVATION AWARD: Inovația are ca scop introducerea de schimbări în sisteme deja existente și stabile. Cand ne gandim la inovație ne referim la ceva care deja exista, îmbunătățit, uneori chiar transformat.
- UTILITY & IMPLEMENTATION AWARD: Un proiect ce se incadreaza in criteriul de Utilitate & Implementare trebuie sa prezinte ceva care poate da rezultate pragmatice, care poate fi ușor aplicat de companii sau organizații guvernamentale, ceva care sa reprezinte o schimbare în viețile oamenilor, fie ea mica sau mare.
Impact
Ne dorim ca prin acest proiect să contribuim cu soluții pentru diminuarea poluării în zonele urbane și să îmbunătățim infrastrcutra Bucureștiului și condițiile de trai. Vrem să avem un impact în societate, astfel încât ideile participanților să fie transmise unor instituții competente care să le pună în aplicare.
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu