Un Popas Un Copac

de Mihai Iulian Frîncu
Adauga la favorite
1502
vizualizari
0 lei
din 5,000 lei
București,
Facem Romania Verde, Doi studenti pasionati de mecanica si natura care dorim sa lasam ceva in urma vara acesta turul romaniei si impadurirea ei!
Initiator proiect
1 proiect

Facem Romania Verde, Doi studenti pasionati de mecanica si natura care dorim sa lasam ceva in urma vara acesta turul romaniei si impadurirea ei!

  • Ce dorim sa facem?

Ne-am propus sa incepem ocampanie de impadurire si oprirea defrisarilor,

In drumul nostru la fiecare oprire si mai ales in zonele intens defrișate in l, vrem sa plantam cat mai mulți copăcei si sa indrumam si pe cei care ii intalnim in calatoria noastra sa procedeze asemena.

 

Defrisarea este, in unele cazuri – daca este facuta cu cap – utila, deoarece acea suprafata poate apoi fi folosita in alte scopuri, ca agricultura, pasunat, constructii si de asemenea, materialul lemnos rezultat este foarte util in multe industrii. Problemele apar cand despaduririle se fac intr-un mod irational si lipsit de sustenabilitate.Printre cele mai negative efecte este distrugerea habitatului a milioane de specii de flora si fauna. Aproximativ 70 la suta din plantele si animalele terestre traiesc in paduri, iar majoritatea nu pot supravietui distrugerii caselor lor.

Copacii au un rol foarte important in absorbtia gazelor de sera, care cauzeaza incalzirea globala. Cu cat avem mai putine paduri cu atat mai multe gaze intra in atmosfera si cresc viteza si severitatea efectului de sera.

De asemenea, fara copaci – care in timpul zilei tin umbra, iar noaptea pastreaza mai bine caldura – rezulta schimbari de temperaturi mari, care sunt daunatoarea plantelor si animalelor din acea zona.

Solul din paduri este mai umed, iar indepartarea copacilor, care blocheaza razele soarelui, cauzeaza uscarea rapida a acestuia. Copacii ajuta la perpeturarea ciclului apei. Prin distrugerea padurilor, se creaza dezechilibre imense in natura, modificandu-se regimul de precipitatii si se ajunge la seceta. De multe ori zonele despadurite ajung sa fie aride.

 

De ce am avea noi nevoie?

Dorim sa achizition o masina veche si cu bani putini, noi am decis ca ar fii ideal un   Volkswagen Golf II o masina veche rezistenta si cu personalitate masina se gaseste la un pret destul de decent 2000/2500 lei cu un consum mic estimat de noi carburantul ar ajunge la pretul de  800 de lei, o masina potrivita pentru acest proiect pe care sa o reconditionam si sa o adaptam nevoilor acestei calatori.

Masina o sa fie colantata cu mesaje impotriva defrisarilor si incurajare de a planta cati mai multi copaci si eventualii sponsori care doresc sa ni se alature proiectului care noi il consideram unul ambitios, ori ce tip de ajutor este binevenit.

Copacii or sa fie procurati direct de la Ocolul Silvic Snagov o parte dintre eii restul pe parcursul drumului de la Ocoalele Silvide din judetele prin care o sa trecem.

La sfârșitul călătoriei mașina va fii vândută iar toți banii rezultați o sa meargă către un ONG care se ocupa  cu proiecte de împădurire, pentru a continua tradiția.

Asa arata traseul propus de noi in momentul de fata dar posibil se se mai schimbe cate ceva pana la inceprere proiectului.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute