Vrei sa fii cercetaș dar nu există nici un centru in apropiere?
Venim in sprijinul doritorilor cu aceasta inițiativă!
Fiind parte din cercetășie ai şansa de a întâlni oameni noi şi de a lega multe prietenii. Vei întâlni oameni cu care ai multe lucruri în comun şi ai oportunitatea de a face o mulţime de activităţi interesante, de la activităţi de aventură la ecologie, de la proiecte comunitare şi sociale la multe călătorii în lumea întreagă, la interacţiunea cu diferite culturi.
Nu mulți oameni știu constelaţiile de pe cer, cum să construiască o plută sau cum se face o tocană la un foc de tabără. Ca şi cercetaş vei explora natura şi vei încerca lucruri noi.
Cercetași te ajută să îţi dezvolţi o mulţime de abilități, iar ca şi cercetaş vei primi pe parcursul timpului insigne și însemne de merit.
A avea încredere în tine şi în alţii. A te educa pentru a fi util tuturor. A învăţa pentru a putea ajuta. A face tot ce-ţi stă în putere. A nu te descuraja, a nu te da bătut. A crede. Cercetaşul este „loial, de încredere, săritor, prietenos, politicos, bun, ascultător, econom, vesel, curajos, pur, credincios”. Nu e un portret al tânărului ideal, e unul realizabil. Un cercetaş nu e un om perfect, e doar un om care… se străduieşte, alături de alţii, să lase lumea „puţin mai bună decât a găsit-o”. Un om care speră!
Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.
Aceasta se realizează prin:
Implicarea tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toată durata anilor în care se formează ca indivizi.
Utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezatoare, motivată, responsabilă şi deschisă.
Sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale şi individuale, aşa cum sunt ele exprimate prin Promisiune şi Lege.
Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.
Distracție cu un scop prin recreere atingându-și scopul de a susține copii și tinerii în dezvoltarea lor fizică, intelectuală, socială și spirituală. Cercetășia contribuie la construirea încrederii și a stimei de sine, la dezvoltarea abilităților de învațare, leadership, team building, aventură în aer liber și de distracție. Cercetașii învață cum să facă alegerea potrivită și să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru o viață independentă.
Simte impulsul naturii alaturi de prieteni si instructori cu experienta, intr-o locatie deosebita si programe de tabara flexibile si sigure.
Aceasta tabara sa desfasoare in mijlocul naturii la campingul de expeditie mare si spatios construit special pentru acest scop, confortul este deosebit si cativa dintre noi il numesc casa pe timp indelungat.
Programul si ritmul taberei difera pentru ca locuim toata saptamana in mijlocul naturii, intr-un camping tip expeditie, confortabil si aerisit, incalzit pentru noptile mai reci de vara si nu se compara cu statul la cort clasic.
Mesele se servesc in camping in sistem catering sau le facem chiar noi. Serile le petrecem la foc, unde avem ateliere interesante, cantece, povesti, scenete si multa distractie.
Tabara de NIVEL MEDIU
– Adresata copiilor de peste 10 ani
– Cazare la campingul de supravietuire
– Mesele de la pensiune sau gatite de noi
– Efort fizic MEDIU
CAZAREA – Cazarea in tabara Camping & Bushcraft se face in totalitate intr-un camping mare de expeditie, corturile sunt foarte mari cu o suprafata de 24 m patrati si 2.20 m inaltime.
Fiecare cort este impartit in 4 cusete de somn a cate 4 m patrati fiecare, spatiu destinat pentru doua/trei persoane + bagaj, plus un hol de 8 m patrati intre cusete.
Corturile sunt dotate cu incalzire pentru serile friguroase de vara, extrem de rezistente la ploaie si vant, fiind folosite si pe timp de iarna si sunt sigure pentru copii.
TOALETA – Camp-ul este dotat cu latrine separate pentru baieti si fete bushcraft style, dusuri separate baieti/fete cu apa incalzita. Aceste toalete sunt gandite pentru a implini urmatoarele conditii:
CONFORT – Chiar daca stam la cort, camp-ul nostru construit special ne ofera toate dotarile necesare pentru a petrece o saptamana in maxima siguranta si confort.
Micul dejun este preparat de instructori si in anumite cazuri participa toata lumea la prepararea lui.
Pranzul este servit in regim catering.
Cina este pregatita de instructori si copii cu exceptia zilelor in care avem activitati pana seara, caz in care si cina este catering.
Mancarea este preparata mereu din cele mai proaspete alimente, fiind aprovizionati zilnic. Apa este direct din izvor.
ECHIPAMENT OBLIGATORIU
ECHIPAMENT OPTIONAL
Respectarea regulamentului tabereifacut special pentru siguranta copilului si buna desfasurare a activitatilor.
Folosirea echipamentelor de taiat – acestea se folosesc doar sub supravegherea atenta a instructorilor.
Animale salbatice – tabara este supravegheata 24/24 iar singurele animale care ne dau tarcoale sunt vulpile, veveritele si pasarile salbatice.
Pentru orice eveniment neplacut, avem in permanenta o masina parcata in locatia campingului.
Instructorii au impreuna o experienta cumulata de 20 ani in activitati out-door si in-door cu copii de diferite varste. Majoritatea instructorilor au un background solid pe diferite activitati care combina munca spre un target dat dar si distractia si spiritul de aventura.
Costuri: 300 lei/ copil / saptamana
Pentru a înfiinţa centru este necesară:
- existenţa a 2 corturi care se ridica la o valoare de 10.000 lei;
- izolir-uri + saci de dormit (24 buc.) cu o valoare de 10.000 lei;
- un generator de current cu o valoare de 4.000 lei;
- vesela si tacamuri cu o valoare de 1.000 lei;
Restul executiilor se realizeaza de catre personalul calificat din care este conceputa echipa: educatoare, medic, instructori de bushcraft si supravietuire, instructor de alpinism.