Solicitare Finantare Scrânciob (leagăn de lemn)
Asociația Maramureș colț de Rai s-a înființat din dorința de a aduce în actualitate parte din tradițiile și obiceiurile maramureșene moștenite din generație în generație.
Asociația a luat ființă în ianuarie 2022, iar în februarie am organizat primul eveniment și anume sărbătoarea românească a dragostei , Dragobetele.
Odată cu izbucnirea războiului în Ucraina ne-am implicat în colectarea și trimiterea produselor alimentare și nealimentare către primării și asociații de peste Tisa.
În afară de faptul că prin depozitul asociației noastre au tranzitat o cantitate de peste 80.000 de kg de produse, am mai făcut parteneriate cu alte asociații și am ajutat la transportul refugiaților, distribuirea mesei calde și informarea cetățenilor ucraineni despre beneficiile și drepturile pe care le au în România. Următorul eveniment mai însemnat l-am avut în luna iulie 2022 și anume "Clacă de coasă pe Valea Izei"
În cadrul evenimentului am avut un număr de peste 150 de persoane printre care invitații noștri, Federația Sanitas România, entitate cu care am încheiat și un parteneriat.
Evenimentul s-a încheiat cu un joc tradițional de Maramureș în cadrul căreia am organizat o licitație pentru sprijinirea unei studente cu o situație modestă din punct de vedere financiar. Studentă la Facultatea de Științe Economice din Cluj Napoca.
În luna decembrie am organizat evenimentul jocul Viflaimului, eveniment la care au participat peste 100 de persoane.
În Maramureşul Voievodal, obiceiurile de Crăciun sunt păstrate cu sfinţenie din moși-strămoși.
După slujba de la biserică, feciorii interprerează „Viflaimul”, o piesă de teatru tradițională, prin care sunt redate evenimentele legate de Naşterea Domnului.
În luna februarie, prin organizarea evenimentului nostru, am adus în actualitate un vechi obicei care se practica în comunitățile rurale și anume. "Claca de dus gunoi" (bălegar) Desigur numele evenimentului nu are o rezonanță foarte bună ,dar am adus bucurie în sufletul localnicilor și a gazdei care și-a împrăștiat îngrășământul natural pe terenurile agricole. Cei mai încântați au fost oaspeții noștri, printre care și oficialități din Parlamentul României. Au fost încântați de energia pozitivă, voia bună, empatia oamenilor simpli, din mediul rural. Proiectele noastre viitoare vizează și salvarea căsuțelor cu arhitectură și specific maramureșean.
În lunile martie și aprilie anul curent, am încheiat parteneriate cu trei școli din Maramureș și am organizat tabere în județul Cluj.
Am vizitat centrul orașului Cluj-Napoca, Muzeul de Artă, Observatorul Astronomic și Salina Turda
Intenționăm să ne implicăm în cât mai multe domenii cu activități constructive din care cei care iau parte la activitățile organizate de către noi să-și dorească să repete experiența.
Ne bucurăm atunci când primim noi provocări!
Suma pe care am prezentat-o mi sus, include mecanismul și structura ďin metal, iar cealalta parte intenționăm să o realizăm din lemn stratificat de esență tare
Asociația noastră este finanțată doar din sponsorizări și activitățile pe care le organizăm noi. Nu avem altă sursă de finanțare. În concluzie, spijinul dumneavoastră este vital pentru realizarea acestui proiect.
Acest dispozitiv (Scânciob) îl vom folosi cu titlul gratuit pentru toți cei care vor dori să-l folosească și ca divertisment pentru copii, în principal, cei care vor fi prezenți la evenimentele organizate de către organizația noastră.
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu