- Cât de utilă este ideea aceasta?
- Cum pot ajuta generaţia mea cu ceea ce vreau să fac?
- De ce îmi iau acest angajament?
Iniţiative care schimbă: www.iubescstudentia.ro, www.europeanheroes.eu, www.codekids.ro, www.milenialii.ro.
Acum, am o nouă idee. Se numeşte: "Reporter Code Kids - Primul meu scurtmetraj"
Şi am nevoie de ajutorul tău!
Începând cu luna iunie a acestui an, am pregătit 10 copii să devină reporteri Code Kids. Aceştia au învăţat despre cum pot să scrie un articol, care sunt abilităţile unui bun jurnalist şi cum pot realiza un video. Imediat după training, au început provocările:
1. Primul meu articol! 2. Primul meu video! 3. Primul meu vlog! 4. Primul meu podcast! 5. Primul meu eveniment!
Sunt copii de 12-14 ani, care locuiesc în mediul rural şi care m-au emoţionat la fiecare provocare rezolvată. Am fost surprins şi inspirat de felul în care îşi imaginează ei lumea. Găseşti materialele lor aici: https://reportercodekids.wordpress.com/
Eu am crescut la sat, la bunici, apoi, într-un oraş mic din Argeş. Ştiu ce înseamnă să nu ai repere şi oportunităţi. Ştiu cum e să creşti fără un calculator şi Internet sau cum e să mergi cu căruţa până la gară. La sat, ştirile apar printate la avizierul unei biblioteci sau la primărie. Contextul e diferit, voinţa e mai mare. Voinţa lor e mare. Şi pentru că am încredere în ei, în imaginaţia lor şi în mesajul pe care îl propun, vreau să le ofer o ultimă provocare. Pentru asta am nevoie de tine!
Vreau să îi ajut să producă primul lor scurtmetraj! Un scurtmetraj despre ei, despre viaţa la sat, oportunităţi şi coding. Un scurtmetraj care să reprezinte un reper pentru ei.
Avem nevoie de un buget de producţie de minimum 2900 lei.
Reporterii mei Code Kids sunt pregătiţi să creeze conţinut. Aş face un versus între ei şi o gaşcă de vloggeri. Oricând. Pentru că reporterii mei nu sunt contrazişi de DEX (conţinut = fond, conţinut = substanţă).
Am o întrebare pentru tine: vrei să rescriem viitorul copiilor?
#HaiSă
----------------
Code Kids România este o iniţiativă naţională - 61 de cluburi de coding în tot atâtea biblioteci din mediul rural și urban mic, unde peste 800 de copii învață gratuit bazele programării și competenţe STEM. Rețeaua de cluburi Code Kids acoperă în acest moment o cincime din teritoriul Romaniei, mai specific județele: Bihor, Sălaj, Argeș, Timiș, Gorj, Vâlcea, Neamț și Vrancea. Găseşti mai multe informaţii pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/CodeKidsRomania/
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu