Proiect dedicat persoanelor cu nevoi speciale - Galați

de Simona Tudor
Adauga la favorite
Vezi
2368
vizualizari
50 lei
din 10,000 lei
Galați, Județul Galați
Contribuie prin participarea ta la Evenimentul caritabil - PRIETENUL MEU CU BLĂNIȚĂ!
Initiator proiect
6 proiecte
ONG
ONG profil verificat

   

                                                                                                                                      

        

               Asociația de sprijin pentru părinți și copii cu autism (APCA) și Asociația Therapy Animals (ATA) organizează un weekend caritabil prin care dorim să mărim gradul de conștientizare la nivelul întregii comunități asupra problematicii autismului și asupra beneficiilor pe care le poate aduce terapia asistată de animale în cazul persoanelor cu dizabilități.

              Scopul îl reprezintă atât strângerea de fonduri pentru ca cele două asociații partenere să-și poată îndeplini misiunile asumate – Un proiect comun prin care o echipă formată din handler și terapeut canin acreditat vor participa la ședințe de socializare săptămânale pentru copii cu autism din APCA, de asemenea Asociația Therapy Animals dorește ca fondurile colectate în urma evenimentului să fie utilizate în vederea acoperirii costurilor a trei proiecte (vizite bilunare la un centru de plasament cu tineri cu handicap sever, vizite bilunare la Centrul de asistență și îngrijire pentru bătrâni ”Sf. Ilie” și ședințe lunare de socializare la Fundația Inimă de copil), iar APCA Galați își propune să achiziționeze materiale educaționale specifice procesului de recuperare a copiilor cu autism din cadrul asociației.

                             

17 Iunie 2017  ”Prietenul meu cu blăniță”

     Manifestare inedită și necesară a iubirii față de prietenii necuvântători pe Stadionul Portul Roșu începând cu ora 10:00. Evenimentul se anunță a fi unul de mare amploare, cu ”priză” la public, având în vedere că manifestările de acest lipsesc cu desăvârșire din orașul nostru. Pentru a satisface nevoia posesorilor și iubitorilor de animăluțe de a ieși în față cu tot ceea ce necuvântătoarele lor au de arătat, am pregătit concursuri și premii mai mult decât tentante: vom premia ”Cel mai frumos animal de companie”, ”Cel mai haios cățel” și ”Trucul cel mai distractiv” cu abonamente pentru prietenii cu blană la tuns și spălat, vom oferi produse de îngrijire și alimentație, accesorii, hrană, recompense și ședințe foto profesionale pentru stăpâni și patrupedele lor. 

Pe lângă toate acestea, din ”meniul” zilei de 17 iunie nu vor lipsi: demostrații spectaculoase din partea unor câini de serviciu, demonstrații cu terapeuți și căței, un moment artistic cu totul și cu totul SPECIAL susținut de copiii cu autism din APCA Galați, un țarc cu animăluțe care își caută stăpâni iubitori și interacțiuni cu animalele de terapie. La eveniment vor lua parte și o echipă formată din specialiști și câini de terapie din echipa Vier Pfoten din București care practică terapia asistată de animale (TAA) de mai bine de 10 ani.                                                                                         https://www.facebook.com/Prietenulmeucublanita/

18 Iunie 2017 Workshop ”Terapia și activitățile asistate de animale ”

Va avea loc la  Universitatea Danubius, unde se vor aborda subiecte precum: “Aplicabilitatea activitatilor asistate de animale la copiii cu autism si familiile lor”, “Introducere in mecanismele interactiunii om-animal cu valoare terapeutica - educatie si cercetare” , ”Exemple de  activități  asistate  de câini într-o școală specială ” ș.a, prezentate de specialiști în domeniul TAA din Cluj și București.

Conf. Dr. Alina S. Rusu, Departamentul de Psihopedagogie Speciala si Biroul pentru Studenti cu Dizabilitati, Universitatea Babes-Bolyai și pisicul Tomi acreditat pentru terapie asistata de animale

 Psiholog Anamaria Basceanu, Prison Fellowship Romania si Biroul pentru Studenti cu Dizabilitati, Universitatea Babes-Bolyai împreună cu câinele Loki și pisicul Tomi – acreditați pentru terapie asistata de animale

Lector Dr. Victor Chitic, Centrul de Terapie Asistată de Animale și Cercetare a Interacțiunii Om-Animal "Câini pentru Oameni", Fundația VIER PFOTEN România

 

Despre noi...

             Familia APCA prezintă:

 

Povestea lui Cosmin

„E greu să scriu doar câteva rânduri despre Cosmin… când poate ani la rând aş putea aşterne tot ce simt, trăiesc şi învăţ alături de el. Am parcurs un drum greu până acum, extrem de dureros pentru sufletul nostru de părinte, un drum cu suiş…uri şi coborâşuri, cu obstacole, dar şi cu reuşite, cu nelinişte, dar mai ales cu speranţă.” (Nicoleta , mama lui Cosmin)

Povestea lui Dănuţ Filip

„La doi ani m-am reîntors la serviciu şi am angajat o bonă. Dănuţ nu vorbea mai nimic, rămăsese la stadiul de gângurit. O sunam întruna pe fata pe care-o angajasem şi-o întrebam la infinit: Dănuţ vorbeşte? Se joacă împreună cu baiatul tău? (ea avea un băiat de 6 ani). Veşnic primeam acelaşi răspuns negativ.” (Ramona, mama lui Dănuţ)

Povestea Irinei Maria

„Irina Maria este un nume atât de frumos, la care ea însă nu raspunde. Un copil indiferent, într-o lume de multe ori indiferentă.” (Liliana, mama Irinei)

Povestea lui Sebastian-Alexandru

“Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru acest înger de copil care a reuşit să ne umple inimile şi casa de bucurie. Din păcate, în 2012 am descoperit că are o întârziere în dezvoltarea limbajului cu elemente din spectru autist. De atunci, viaţa noastră s-a schimbat foarte mult…” (Viorica, mama lui Sebi)

Povestea lui Alexandru Mihai

„Mă numesc Alexandru Mihai şi am 6 ani. La 3 ani şi 8 luni am fost diagnosticat doar cu întârziere în dezvoltarea limbajului. Asta pentru ca, un an mai târziu, să primesc diagnosticul de autism atipic. AUTISMUL mi-a furat copilăria… mi-a furat şansa de a şti să mă bucur de tot ce mă înconjoară, mi-a furat şansa de a fi un copil normal.” (Angela, mama lui Alex )

Povestea lui Andrei

„Eu sunt Andrei şi am aproape 8 ani. Este vârsta la care copiii normali vorbesc deja, se înţeleg cu cei din jur, merg la şcoală, se joacă… se bucură de copilarie. Mi-aş dori şi eu să pot…” (Atena, mama lui Andrei)

 

...și multe alte povești nescrise dar trăite!


  www.autism-apca.ro                                                                                      

 

 

Asociația Therapy Animals prezintă:

 

Povestea lui Eduard

”Recomand cu drag terapia asistată de animale pentru că aduce multă bucurie în viața copilului. Eduard vine acasă fericit, bucuros iar  lucruri pe care eu nu am reușit să le realizez în mult timp cu el, au devenit posibile prin terapia asistată de cățel în timp foarte scurt ”   (Jane, mama lui Eduard)

Povestea Ancăi

”Sunt foarte mulțumită de rezultatele terapiei asistate de animale.  Anca suferea de o fobie puternică de animale, eram nevoită să traversez strada ori de câte ori zărea un cățel, acum însă nu se mai teme, se joacă cu cățelul de terapie, îl plimbă, îl mângâie și învață cu plăcere alături de el, percepe totul ca pe o joacă și se distrează. Nu ar rata o ședință cu Gizmo nici dacă se simte rău.” (Mariana, mama Ancăi)

Povestea lui David

”Am rămas plăcut impresionată de modul în care cățelul îl stimulează pe David. Deși mă așteptam să îl gasesc plângând, cum mă obișnuisem după terapie, el m-a întâmpinat vesel și m-a surprins cu cât entuziasm îl striga pe noul lui prieten - Gismooo!  (Ionela, mama lui David)

Centru de tineri cu handicap  - https://youtu.be/6ljrpvlOYmE 

”Am observat asupra tinerilor un efect pozitiv privind socializarea și comunicarea dintre ei pe partea non-verbală. Sunt întotdeauna interesați de venirea cățeilor, iar dacă trece o perioadă mai lungă.. întrebă, sunt curioși, se bucură foarte mult atunci când vin cățeii și când pot să își exprime sentimentele și cu alte ființe decât cele care îi înconjoară. E o activitate care ne aduce și nouă un plus pentru că învățăm ceea ce le place și noi metode de comunicare cu acești tineri” (Oana Pohrib - Psiholog Clinician)  

"Legătura dintre om şi animal durează de foarte mult timp. Această relaţie s-a cimentat, s-a cizelat în acest timp şi cel mai bine se vede în cadrul şedinţelor de TAA în care copiii învaţă ce înseamnă empatia, învaţă să accepte, la ei înşişi dar şi la cei din jur, defectele, dizabilităţile. Chiar şi cei care de obicei nu sunt interesaţi de mediu încep să observe căţelul care aleargă după o jucărie sau bea apă, râd şi încearcă să interacţioneze dorindu-şi să se apropie şi să îl atingă. Efectele benefice ale TAA se observă chiar de la primele şedinţe, copiii aşteptând cu nerăbdare venirea vedetelor cu blăniţă şi implicându-se firesc în joc, respectând regulile impuse de către terapeut, devenind mai atenţi, mai receptivi la cerinţele programului de terapie." (Daniela Mihu - Psiholog/Pedagog de recuperare)

 

E timpul să te înscrii!! Ce mai aștepți? Achiziționează biletul potrivit pentru tine și vino pe 17 Iunie să ne distrăm împrună! 

Dacă ești interesat de dezvoltare personala nu uită să îți rezervi un loc la Workshopul din 18 Iunie!

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 7 ani
Mult succes si la cat mai multe fonduri!
50.00 lei