O scurtă prezentare
Datorită vouă am ajuns în punctul în care corectura cărţii este finalizată şi am nevoie de susţinerea voastră în procesul de tipărire a cărţii, acum că am găsit o editură care a acceptat să o prelucreze.
Pentru cei care încă nu mă cunoaşteţi, mă numesc Raluca Sandu, sunt trainer de limba engleză şi absolventă de psihologie iar scrisul este una din pasiunile mele mai vechi.
Am decis să lansez din nou o campanie pentru că am înţeles cât de important este să dai ocazia şi altora să facă un bine şi să fie parte din călătoria publicării unei cărţi, devenind şi printre primii care răsfoiesc cartea când va fi proaspăt ieşită din tipar.
În acest sens orice contribuţie contează şi ne aduce mai aproape de realizarea acestui frumos obiectiv de tipărire a unei noi cărţi cu o poveste inedită şi cu un puternic fond creştin.
De ce am avea noi nevoie? Şi ce vei obţine tu?
Este de folos ca fiecare să doneze o suma minima de 50 de lei, suma ce reprezintă plata în avans a cărții iar când aceasta va fi tipărită, veți primi un exemplar fără să-l mai cumpărați încă odată.
În schimb puteți solicita și o ședință de consiliere.
Explică în detaliu suma de care ai nevoie şi cum va fi investită:
Suma totală de care este nevoie este de 3900 de lei din care 900 de lei este doar pregătirea pentru tipar, abia apoi se poate vorbi de tipărirea efectivă a cărţii.
Povesteşte oamenilor despre recompensele tale unice:
În calitate de absolventa de psihologie cu scurte specializări în consiliere vocaţională şi în adicţii vă pot oferi o şedinţă de consiliere în urma donaţiei.
“Construieşte” credibilitatea, fiind cât mai transparent:
Indiferent dacă se va strânge toată sumă sau nu, bănuţii care se vor strânge vor fi folosiţi pentru a achita un avans, o parte din cei 900 de lei iniţial necesari pentru a pregăti cartea pentru tipar.
Impactul
Cred că decizia voastră de a investi în acest proiect poate face o diferenţă considerabilă în educaţia tinerilor.
Spun acest lucru deoarece în piaţă de carte actuală se regăsesc felurite titluri mai mult sau mai puţin gotice dar siropoase şi centrate mai mult pe aspectele unor lumi fantastice decât pe a transmite ceva educativ care să invite tinerii de azi la o gândire mai profundă asupra vieţii şi asupra propriilor acţiuni şi a felului în care acestea le influenţează viaţa. Maktub pe de altă parte aduce exact această provocare în comparaţie cu alte cărţi, aducând conceptele creştine mai aproape de tineri prin prisma unor personaje aparent atipice pentru o abordare creştină dar foarte relevante odată ce privim dincolo de firea lor supranaturală, folosită ca o metaforă în transmiterea mesajului dorit.
Evidenţiază existenţa concretă a unui proiect de succes asemănător:
De-a lungul timpului, cărţi similare după care au apărut şi filme sunt Cronicile din Narnia a lui C.S. Lewis care au un puternic fundal religios şi ele.
Riscuri şi provocări:
Recunosc că sunt şi voci care critică recurgerea la campanii de acest fel. Totuşi de-a lungul anilor am învăţat că e normal să nu pot totul singură, că nimeni nu reuşeşte absolut pe cont propriu şi că a nu cere ajutorul uneori poate să le fure altora posibilitatea de a face un bine şi de a fi părtaşi la ceva frumos şi bun.
Împărtăşeşte modurile care te vor ajuta să depăşeşti aceste obstacole:
Chiar dacă nu se strânge toată suma, orice contribuţie e bine venită deoarece mă ajută să pot rula banii şi să achit o parte a proiectului în avans până pot achita diferenţa din venitul propriu.
Descrie planul tău pentru rezolvarea acestor situaţii:
În acest sens uneori e nevoie de mai mult de un link de campanie de la o lună la alta şi de eşalonarea plății pe o perioadă mai lungă de timp.
Alte căi/moduri în care poţi ajuta:
Dincolo de contribuţia financiară, orice distribuire a proiectului e importantă şi poate face diferenţa. Dacă aveţi prieteni şi/sau colaboratori care ar fi interesați, ar fi minunat să le puteţi arăta acest link de campanie.
Vă las mai jos, câteva cuvinte despre carte, scrise de Ana Lucreţia Nedelcu, redactorul cărţii.
MAKTUB este un roman moralist de tip “poveste în poveste”, plin de lecţii de viaţă profunde despre natura umană, poate chiar o autentică lecţie de psihologie care să ne trezească apetitul pentru a ne trăi existenţa în mod conştient, călătorind permanent între lumină şi întuneric pentru a găsi, într-un final, un scop şi a oferi un sens vieţii.
Încadrată în genul fantasy, cartea spune povestea a două personaje -Aine şi Angus- care, sub povara unor defecte psihologice umane şi a unui blestem aruncat asupra lor, trec, ca orice personaj de basm ancestral..., prin zeci de încercări şi teste pentru a-şi depăşi condiţia de vampir, perpetuu călător prin veacuri, fapt ce conferă romanului accente gotice. A trece de la om la vampir şi viceversa este o stare de profundă căutare a sinelui, o luptă permanentă între bine şi rău (mai ales la nivel interior), povestea celor doi fiind extrem de dinamică şi asezonată cu importante repere istorice începând cu anul 800 î.Hr. pe o plajă pustie, trecând prin secole întregi de zbateri antropologice, până în zilele noastre pe malul Lacului Oaşa. De asemenea, nu uităm că cei doi formează un cuplu, povestea lor punând accent pe necesitatea evoluţiei personale, cât mai ales în doi, ca-ntr-o oglindă – o veritabilă lecție de coabitare masculin-feminin.
De ce “poveste în poveste”? Deoarece personajele îşi relatează firul existenţial plin de peripeţii insolite din unghiul omului care şi-a depăşit condiţia de vampir. Pentru cititor, acest aspect reprezintă o surpriză de proporții la finalul cărții.
Plin de mister, extrem de atractiv şi dinamic, cu personaje puternic conturate, romanul reprezintă o lectură potrivită pentru toate categoriile de vârsta 14+, cu precădere pentru adolescenţii pasionaţi de fantasy şi de povestiri ieşite din comun. Spre deosebire de alte romane aparţinând acestui gen literar –fantasy gotic- MAKTUB pare un roman întunecat dar nu este; el te poartă din lumină în întuneric şi invers, păstrând proporția unei lumi cu precădere constructive, vocea narativă fiind similară unui părinte care-şi ghidează copilul spre evoluție personală, fapt ce-i conferă romanului un realism aparte: povestea personajelor este uşor de identificat cu circumstanţele vieţilor noastre cotidiene, prin multitudinea de simboluri şi de lecţii moralizatoare cu valoare creştină.
Romanul are un singur volum conţinând Cinci Cărţi cu multiple capitole şi având în jur de 63 de mii de cuvinte. Este o lectură relativ scurtă, dar extrem de intensă.
(Ana-Lucreția Nedelcu - redactor)
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu