Fiecare dintre noi suntem o fărâmă de artă ce e purtată de țeluri prin tărâmul realității. Povestea noastră este #despreartă, despre un loc în care arta prin totalitatea manifestărilor ei să se materializeze.
Despre UN LOC în care, indiferent de unde ești, cine ești și cu ce te ocupi, să poți simți că te regăsești printre întâmplări și oameni.
Ce ne dorim să facem?
Ne dorim să închiriem o casă/un spațiu cu mai multe încăperi care să aibă următoarele întrebuințări:
- spațiu de creație pentru artiști la început de drum;
- spațiu pentru schimb de experiențe prin grupuri nișate de artiști la început de drum (ex. artiști plastici, scriitori, cântăreți etc.);
- spațiu de evenimente tematice pentru promovarea creațiilor;
- spațiu pentru relaxare și socializare între persoane cu aceleași preocupări în afara evenimentelor.
*această reprezentare a spațiului ideal este desenată de unul dintre artiștii care ar avea nevoie de un spațiu.
De ce?
În primul rând, pentru că Timișoara și oamenii de aici au nevoie de un spațiu care să fie #despreartă și despre ei. Studenți, liceeni, oameni care muncesc, cu toții pot avea pasiuni artistice și culturale pe care au nevoie să le exploreze într-un singur loc, împreună cu alte persoane. Dorim să oferim această oportunitate tuturor!
Pentru toți acești oameni e nevoie de un spațiu comun destinat lor, pregătit să îi susțină cu materiale și oameni cu care să împărtășească experiențe.
În al doilea rând, ne dorim să fie un reper pentru artiști novici care au nevoie să fie văzuți. Ne dorim să creăm un loc care să fie o pepinieră de artiști pe care să îi promovăm prin evenimente și expoziții.
În final, ne dorim să avem un open space pentru fiecare persoană din oraș care dorește să se bucure de un loc relaxant pentru socializare, cu artă, artiști și consumatori de artă.
Care este scopul?
Scopul proiectului este de a reuși să închiriem o casă/spațiu care să fie transformat într-un loc #despreartă și #despretine, omul care are nevoie să prezinte sau să consume arta.
Cum găsim artiști la început de drum?
Am creat deja un grup de Facebook #desprearta-AIA, din care fac parte peste 1100 de membri.
Conform statisticilor Facebook în grup sunt:
- 1000 de persoane active - care urmăresc activitatea grupului;
- peste 800 de postări - care sunt creațiile persoanelor din grup din domenii precum literatură, pictură, gravură, fotografie etc.
Link grup: https://www.facebook.com/groups/896672573817865/În decembrie 2018 a luat ființă grupul „Scriitori Anonimi”, care reunește 20 de persoane din Timișoara care scriu poezie și proză.
Urmează să înființăm grupuri ale artiștilor plastici și ale muzicienilor, având cerere pentru aceste două domenii.
După preluarea și amenajarea spațiului, vom crea evenimente și vom iniția parteneriate cu diferite instituții și structuri pentru promovarea proiectului și atragerea tinerilor.
Cum vom folosi banii?
Banii strânși din această campanie sunt destinați chiriei și întreținerii spațiului pentru o perioadă minimă de 3 luni.
Am ales această destinație pentru a fi asigurați financiar în perioada amenajării și popularizării spațiului în rândul locuitorilor orașului și a tuturor celor care îl vizitează.
Sustenabilitatea proiectului:
Proiectul va avea mai multe surse de finanțare din mediul public, privat și contribuții individuale după cum urmează:
a) Mediul public
Vom aplica pentru proiecte de finanțare pe liniile deschise de autoritățile publice locale, naționale sau internaționale.
b) Privat
Vom atrage sponsorizări private în schimbul promovării sponsorului în spațiul nostru și la evenimentele AIA.
c) Contribuții individuale
Contribuțiile individuale vor veni din donațiile la evenimentele de promovare a tinerilor artiști și din consumația vizitatorilor în „Open space-ul” destinat publicului pentru relaxare și socializare.
Cine suntem?
Noi suntem AIA, un grup local de inițiativă local, în decurs deînființare într-un ONG care ne conferă baza juridică pentru a accesa mai multe fonduri care să sprijine acțiunile noastre.
Activitatea noastră are ca scop principal arta și cultura. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți artiști la început de drum să fie promovați publicului larg.
Dintre proiectele noastre de succes amintim despre:
Artă-mă care reunește secțiuni de literatură, muzică, pictură prin care prezentăm creațiile artiștilor tineri în piețe sau parcuri publice circulate.
Timișoara Fire Festival împreună cu Pyraessence am creat primul festival destinat exclusiv artei de a jongla cu focul. Artiștii au avut ateliere și schimburi de bune practici iar seara au oferit reprezentații gratuite pentru publicul larg în centrul Timișoarei.
Festivalul de Carton un proiect care duce reciclarea la un alt nivel! Adunăm cartonul folosit și îl transformăm în artă, de la mici figurine, obiecte utile, la costume sau alte obiecte de mari dimensiuni.
*câțiva voluntari și o parte dintre creațiile lor de la ediția din 2018
Chitara Flămândă un eveniment organizat în unul dintre parcurile Timișoarei prin care invităm oamenii la un picnic cu muzică. Fiecare aduce de acasă ce are prin frigider, iar cei care știu cânta vin cu instrumente și bună dispoziție.
*o fotografie cu instrumentele prezente la una dintre edițiile care au adunat peste 100 de oameni.
Invitație:
Vă invităm pe toți susținătorii campaniei și proiectului să vă alăturați grupului oficial de lucru. Aici veți putea vedea în timp real tot ce pregătim sau în ce stadiu suntem.
Link grup: https://www.facebook.com/groups/570564259813603/
Mai avem nevoie de 2481 persoane care să DONEZE 10 lei pentru artiștii la început de drum care au nevoie de un spațiu!
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu