Maktub–Sinopsis Vampirii sunt printre noi. Ne urmăresc obiceiurile şi zilele senine şi în secret, visează la o viaţă simplă, trăită în lumină, pace și bucuria lucrurilor simple care definesc umanitatea. Departe de a fi o carte tipică, un roman plin de nuanţe romantic-idealiste cu oameni-vampir care trăiesc povești de dragoste nemuritoare, Maktub este mai degrabă sinteza unei lupte spirituale. Această palpitantă călătorie înapoi către umanitate, debutează odată cu momentul în care Aine, sirena devenită apoi vampir cade sub blestemul propriilor sale greșeli din trecut, iar Angus, vampir prin definitie, devine o parte importantă în împlinirea acelui blestem. O povară aparentă care într-un final îi pare că îi poartă prin cele mai importante lecții de viață, una din ele și cea mai mare find iertartea, aducându-i astfel înapoi la umanitate și la izbăvirea mult visată. Cartea propune un parcurs despre care s-ar putea crede că este făcut de cei doi, fiind alături unul de celălalt, dar iată că nu. Cei doi o iau pe drumuri diferite din clipa în care el o abandonează într-un cavou. Chiar și așa, Aine și Angus evoluează în paralel și reușesc să transmită cu succes cititorului emoțiile luptelor lor interioare, a pierderii și regăsirii unul față de celălalt și mai ales zbuciumul luptei cu entitățile care le stau în calea depășirii propriilor slăbiciuni: invidia, lăcomia, pofta trupului, mândria și dificultatea de a ierta - pe care le depășesc gradual, în ciuda numeroaselor căderi pe care le au. Când în sfârșit se regăsesc și pare că lucrurile merg spre bine, mai au o încercare.
O entitate care i-a urmărit din umbră pe tot parcursul călatoriilor lor, se joacă cu mintea lui Aine și singurul care înțelege asta este Angus. Trebuie să o trezească din hipnoza care a acaparat-o, dar cum? Toate tehnicile lui vampirice, par să eșueze. Într-un final, printr-un șir de evenimente înălțătoare spiritual, Aine se trezește din transă. Astfel, scapă amândoi în timp util din ghearele răului. Romanul se încheie cu reușita celor doi de a-și depăși slăbiciunile, desăvârșindu-și umanitatea prin primirea botezului ortodox. Odată ce viața își continuă cursul, urmele celor doi se pierd în mulțime, iar istoria pare să se repete cumva printr-un călugăr care găsește un inel (în care era absorbită entitatea rea) în locul în care cei doi au purtat ultima luptă cu entitatea care îi urmărea din umbră, lăsând astfel să se înțeleagă, printr-un final deschis, ciclicitatea vieții.
În ceea ce privește structura sa, romanul cuprinde 61.342 de cuvinte și are în total 43 de capitole, distribuite în cele cinci părți ale cărții. Maktub reprezintă unicul volum și publicul țintă este reprezentat de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, dar și oricui este pasionat de motivul vampirului în beletristică. Un roman deosebit și antrenant, care se diferențiază de alte cărți de profil prin mesajul puternic şi mai ales autentic: întoarcerea a doi vampiri la umanitate și izbăvirea, fiind astfel primul roman de beletristică creştină cu vampiri. Nu-l rataţi!
Pentru moment corectarea costa doar 300 de lei, diferenta va fi folosita pentru a incerca o prima tiparire. Cel mai probabil se va sarii peste etapa de grafica interioara, daca se va putea si va duce la un produs finit bun si de o calitate decenta.
Abordarea este inedita, nu s-a mai facut o astfel de redirectionare in literatura beletristica, gotica din perspectiva tematicii vampirilor ca simbol literar. Astfel este o carte ce desi abordeaza o tema gotica, isi pastreaza totusi directia pe valorile si traditiile crestine, mentinand astfel publicul tanar in parametri traditiei si a unei conduite de buna credinta. Un lucru extrem de necesar in ziua de azi.
De-a lungul cartii personajele invata si ne invata sa luptam cu patimile noastre, sa le identificam, sa iertam si sa ne iertam, sa intelegem mai bine consecintele actiunilor noastre si sa ramanem sau dupa caz sa ne intoarcem in directia cea buna.
Cu ocazia proiectului anterior ''Sensul vietii si Teoria C.A..D.A.'' despre care unii stiti, ati contribuit si va multumesc, mi-am cunoscut editorul - pe Ana Nedelcu careia ii multumesc si o recomand cu drag. Tot ea se va ocupa si de aceasta carte si desi suma necesara nu este mare, faptul ca activitatea mea principala este predarea si acum este vara, face dificila o asemenea investitie in tot ce tine de la editare si pana la publicare.
Costul total al proiectului anterior a fost 5500 de lei - contributia voastra, a familiei mele si a mea prin venitul personal realizat din activitatea de training. Vad dificil sa pot sustine o asemenea investitie din nou, dar incerc si cu ajutorul vostru poate se vor misca din nou lucrurile.
Orice distribuire a campaniei, donatie sau simpla recomandare este bine venita.
Pentru mai multe detalii despre proiect va stau la dispozitie la sandu.alexandra@hotmail.com
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu