Ingerii vagabonzi
Cu sprijin,
ridicăm adăpostul Vagabonzilor Veseli!
101 câini salvați din situații disperate, accidentați, abandonați sau înfometați până aproape de moarte pe străzile orașului: ei sunt locuitorii Căminului Vagabonzilor Veseli, salvați și îngrijiți doar de d-na Anna Kala.
Adăpostul este casa lor acum.
Cei norocoși vor fi adoptați și vor pleca la casele lor, majoritatea însă își vor trăi întreaga viață aici.
Pentru a le oferi siguranța și liniștea, respectiv nevoile de bază, trebuie să reconstruim țarcurile, pe care în cei 5 ani le-am adăugat, peticit, refăcut, împarțit și despărțit iar timpul și eterna lipsă de bani și-a spus și el cuvântul, acum riscăm să se prăbușească.
Cuștile s-au improvizat pe măsură ce creștea numărul câinilor, unele dintre ele sunt doar paleți de lemn acoperiți cu nylon, insuficient de călduroase sau rezistente pentru sezonul rece. Chiar și cele bine făcute se distrug după câteva sezoane reci și cheful de joacă a vagabonzilor, acestea trebuie înlocuite periodic.
Chiar dacă doamna care îngrijește acești câini este un înger, ea totuși circulă pe jos.
Drum de acces deocamdată nu există. Intrarea în adăpost se face peste un gard de beton cu sârmă ghimpată, pe o scară de lemn, chiar și atunci când se transportă câini operați sau saci de mâncare.
Drumul, împreună cu o poartă solidă și pietrișul din țarcuri este pentru noi doar un vis. Vis care ar putea deveni realitate cu ajutorul dvs.!
Ne-am asumat răspunderea pentru prietenii noștri;
ei au rămas vagabonzi în spirit dar nu vor mai putea trăi niciodată pe străzi.
“Iubiți și câinii vagabonzi!”... și ajutați-i.
În toamna anului 2008, din inițiativa a 22 membrii fondatori a luat naștere în Baia Mare,
ASOCIAȚIA SALVAȚI ANIMALELE (A.S.A) Baia Mare, din care face parte și Căminul Vagabonzilor Veseli a fost fondată în 2008. În 7 ani de activitate s-a dedicat salvării animalelelor fără stăpâni, în special câini și sprijină permanent populația în responsabilitățile pe care trebuie să le aibă în deținerea unui animal.
Animalele oferite spre adopție sunt vaccinațe și microcipate conform legii și dacă au ajuns la vârsta potrivită, sunt și sterilizate. Adopțiile sunt foarte rare însă numărul cîinilor fără stăpân, în continuă creștere. Depunem eforturi mari pentru a procura banii necesari hrănirii cîinilor din adăpost, pentru a plăti tratamentele necesare, deparazitările, sterilizările. Donațiile acoperă doar 10-20% din cheltuielile curente, de aceea niciodată nu ne-am permis să investim în amenajarea adăpostului.
Adăpostul a fost încropit pe terenul orașului, fără alt ajutor din partea primăriei sau fonduri publice, doar din contribuțiile modeste ale iubitorilor de animale, cu ajutorul a câtorva voluntari.
"Drumul de acces normal” este impracticabil, fiind doar o cărare pe teren mlăștinos ce trece prin mijlocul unui ”sat” de rromi, de aceea, accesul se face prin curtea unității învecinate, cu escaladarea gardului de beton și sârmă ghimpată.
Aceasta este calea pe care o folosește d-na Kala zilnic și orice vizitator, posibil adoptator, voluntar, donator stăin, veterinar, reporter...
Tot pe această cale sunt trecute lunar 1.200 kilograme de hrană, cuști de lemn, câini răniți sau care au fost duși la operație.
Coșmarul scării ar putea lua sfârșit, cu un acces prin curtea unității învecinate și cu o poartă și o porțiune de drum suplimentar scurt de 50 metri care ar duce direct în adăpost.
Această cale de acces trebuie realizată temeinic, iar temeinic înseamnă costisitor.
Suma la care se ridică realizarea acestui proiect este de 65.000 lei, pentru noi fiind doar un vis. Sperăm însă că există o comunitate de iubitori de animale suficient de mare încât, cu o mică donație din partea fiecăruia, să ne putem materializa visul.
Cum se vor aloca fondurile strânse:
- 25.000lei, se va reabilita drumul și poarta de acces;
- între 25.000lei și 65.000lei, se vor construi 20 de țarcuri noi, capacitatea întregului adăpost este de 50 de țarcuri;
- peste 65.000lei, se vor construi in continuare țarcuri în limita fondurilor colectate.
Recompensele contribuie foarte mult la atingerea obiectivului propus, pentru asta am pregătit pentru fiecare susținător un set de recompense.
Impactul asupra comunității
Realizarea drumului de acces către adăpostul necuvântătoarelor facilitează posibilitatea de vizitare a potențialilor posesori care doresc să adopte un patruped.
Amenajarea unui drum care să permită posibilitatea de a le transporta hrana și mijloacele necesare pentru a li se acorda îngrijiri medicale veterinare necuvântătoarelor.
Deplasarea voluntarilor care participă la buna organizare a activităților specifice asociației.
Facilitarea accesului firmelor de salubrizare în interiorul adăpostului de câini.
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu