Educația nu ia pauză!
de Remus Pop
Baia Mare,
Prin sprijinul tău, ne poți facilita și ușura munca în folosul copiilor și tinerilor din casele de tip familial.
Asociația noastră întreprinde activități în cooperare cu mai multe case de tip familial (foste orfelinate) în mai multe perioade ale anului, de obicei săptămânal dar și în funcție de posibilitățile caselor sau a voluntarilor cu care lucrăm.
Voluntarii pregătesc la birou un plan de activități, în funcție de abilitățile lor și de cerințele de la fiecare grup țintă și îl implementează în spațiile desemnate (case de tip familial, parcuri, locuri de joacă, terenuri sport). Apoi, alături de beneficiari, extrag concluziile, pentru a se asigura că componenta educativă a fost înțeleasă sau procesată de toți. Prin interacțiunea grupului țintă cu voluntarii Team for Youth, învățarea se petrece prin schimb de experiențe, de idei și prin extragerea de concluzii. Ea vine ca o alternativă la petrecerea timpului liber și nu mai este obositoare, formală, precum este la școală. Metodele propuse de noi sunt active, bazate pe munca în echipă, și cel mai important… amuzantă!
Avem nevoie de sprijinul tău financiar pentru susținerea acestor activități.
Din banii strânși dorim să cumpărăm materiale pentru a le folosi în activitățile voluntarilor. Aceștia, își pun la dispoziție timpul în sprijinul educației copiilor si tinerilor, însă imaginația lor în creerea activităților în casele de tip familial este oarecum îngrădită de posibilitățile financiare ale asociației noastre, pentru acest segment.
Mai precis: Dorim ca voluntarii să creeze activități inovative, cu suport tehnic adecvat pentru copii și pentru adolescenți aflați în aceste situații. Vom cumpăra materiale: birotică, papetărie, jucării, jocuri, închirieri și cărți precum și eventuale gustări pentru pauzele din timpul activităților sau costuri de transport dacă va fi cazul. Acestea vor veni în sprijinul voluntarilor în implementare și în pregătire. Fondurile vor fi gestionate de o persoană din birou, adultă, responsabilă și cu experiență și se vor folosi în achiziționarea de suport logistic si material în activități. Am identificat 2 categorii de beneficiari: grupul țintă (tinerii din casele de tip familial) care învață despre sănătate, educație civică și protecția mediului de la tineri apropiați ca vârstă și intră în contact cu educația non formală (prin conștientizarea importanței lucrului în echipă, a atitudinii corecte și a voluntariatului). A doua categorie care va beneficia de reușitele aceste proiect sunt voluntarii (6 la număr) care vor pregăti, implementa și evalua programele de învățare. Ei vor intra în contact cu tineri dezavantajați social și vor cunoaște realități diferite. Vor fi puși în situația de a facilita un proces de învățare și de asumare a unor responsabilități.
Avem experiență și rezultate pozitive în trecut în ceea ce privește cooperarea cu casele de tip familial din oraș astfel că ne dorim continuarea activităților.
Dorim să creăm un mediu prietenos, unde învățarea să se desfășoare din prisma unor activități non-formale pregătite din timp de voluntari cu un plan stabilit de comun cu asistenții maternali și cu materialele și suportul tehnic oferit prin sprijinul vostru.
Dorim să creăm un mediu prietenos, unde învățarea să se desfășoare din prisma unor activități non-formale pregătite din timp de voluntari cu un plan stabilit de comun cu asistenții maternali și cu materialele și suportul tehnic oferit prin sprijinul vostru.
Nu sunt contributii facute
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu