ma bucura nespus interesul dvoastra pentru acesta cauza si faptul ca va opriti 2 minute sa ne cititi povestea, insemana mult pentru mine.
In poza de mai sus puteti vedea in toata splendoarea sa comuna Sugag , situata pe raul Sebes si drumul Transalpina. Un salt de munte cu oameni harnici si gospodari si unde traditiile inca se respecta si sa pastreaza de batrani si de tineri. Aici vrem sa punem si bazele unui proiect care imbina traditionalul cu modernul : secretul-bunicii.ro
Ideea proiectului
Ideea s-a conturat cu multi ani in urma cand si eu si fratele meu eram plecati la munca in strainatate , le fel ca alte sute de mii de romani si 'tanjeam' dupa produse si bunatati specifice romanesti, produse cu gust , aroma si identitate si pe care nu le gaseam in magazine si faceam tot posibilul sa primim de la mama borcane cu dulceata , compoturi muraturi.
Tot proiectul se bazeaza practic pe talentul ei si pe priceperea sa, de cand ma stiu, in fiecare vara si toamna a umplut camara cu bunatati , le prepara de peste 50 de ani si le-a invatat la randul sau de la mama si bunica ei. Noi la randul nostru o numim bunica pe mama nostra pentru ca sa o numesc nepotii si ea a ramas cu numele. Buni si mosu :)
Obiectivele noastre
Zona in care traim este o zona de munte care ne ofera fructele pentru dulceturile noastre: cirese , visine , prune , zmeura de padure , afine , mere si gutui . Acestea sunt si sortimentele pe care le vom avea. Le avem pe toate dar in acelasi timp in cantitate limitata si din cauza perisabilitatii lor si a perioadei mici in care sunt perfecte pentru cules si pregatit. Toti acesti factori ne limiteaza productia la un maxim de 2500 de borcane si sticle de sirop pe an.
Cantitatea nu este una mare si nu ne permite sa luam un spatiu comercial , sa participam la expozitii , targuri sau in piete si vanzarea se v-a face exclusiv online , pe site-ul secretul-bunicii.ro
Cum putem oferi gust?
Dupa cum spuneam mai sus culegem noi sau vecini de-ai nostrii si prieteni fructele exact in momentul in care sunt coapte , de obicei dupa masa . In mai putin de 12 ore sunt deja pe foc. Reteta nostra nu are secrete , utilizam doar fructe, zahar si zeama proaspata de lamaie. Totul se pregateste la foc de lemne si odata terminata se pune in borcane , fara sa folosim conservanti .
Cum putem oferi calitate?
Suntem limitati de ceea ce culegem si nu producem dulceata in mod industrial, fructele sunt adunate manual, curatate manual si selectate sa nu fie alterate. Fiercare 'portie' cum zice bunica este de aproximativ 30 de kg de fructe , nu facem mai mult in nici o zi pentru alfel nu o sa iasa bine , nu se poate amesteca si nu o 'prinde focul cum trebuie'
Sunt regulile dupa care se ghideaza bunica si noi incercam sa invatam totul de la ea pentru a duce obiceiul mai departe.
Pana acum nu am primit cuvinte decat de lauda , cantitatea produsa pe an practic este una modesta dar de calitate. Incercam sa ne facem loc in nisa produselor 100% naturale si gourmet.
De ce va cerem sprijinul?
Ardelenii suntem oameni mandrii si ne place mai mult sa ajutam decat sa cerem , daca putem. Ma vad pus in situatia in care pentru a continua totul , avem nevoie sa indeplinim conditiile legale de productie si depozitare. Avem nevoie de 14.000 de lei care trebuie folositi pentru dotarea spatiului de lucru cu mese si dulapuri de inox , vesela de inox , puncte de apa curenta , canalizare si la toate acestea se sumeaza si manopera pentru realizarea lucrarilor in valoare de 4.000 de lei.
Cum ne puteti sprijini ?
Ne puteti sustine cauza donand atat cat va puteti permite, orice suma este binevenita si conteaza mult pentru noi , pentru orice donatie cat de mica o sa va rasplatim cu ce avem noi mai bun: dulceata. Verificati va rog sectiunea de recompense sa vedeti mai multe detalii.
Daca financiar nu o puteti face ne puteti ajuta printr-un like sau share pe facebook sau alte retele de socializare, poate unul dintre prietenii dvostra o sa fie de ajutor.
Cum va recompensam?
Fiecare donatie este recompensata in schimb cu produse din camara nostra cu bunatati , dulceata si sirop pregatite de bunica si trimise la adresa dvostra fara costuri extra. Va rugam sa vedeti la recompense mai multe detalii.
Va multumesc din suflet !
Buna ziua ,
Doresc sa va multumesc tuturor celor care ne-au sustinut si care au crezut in cauza nostra la initierea proiectului pe Sprijina.ro.
As dorii sa ma scuz in primul rand cu persoanele care ne-au sustinut si pe care am promis sa le recompensam cu produsele noastre. Nu am uitat si o sa ne onoram promisiunile dar am avut un contratimp cu etichetarea produselor, ne preicem la dulceata dar nu la grafica si etichete. Estimama ca in mai puutin de 10 zile o sa avem totul pregatit si toti cei care ne-au sustinut o sa primeasca o recompensa de la noi , asa cum am promis.
Va multumim pentru intelegere!
Dorim sa multumim tuturor celor care au crezut si care ne-au sustinut proiectul. Intre timp am continuat sa facem eea ce stim noi mai bine , am lucrat la site-ul nostru www.secretrul-bunicii.ro si binenteles la dulceata noastra. Suntem deja la final de sezon , doar prunele mai asteapta sa fie culese si pregatite. va multumim!
Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu