Corul de Cameră ASCENDIS - realizarea de PROIECTE

de Eduard Dinu
Adauga la favorite
3879
vizualizari
110 lei
din 50,000 lei
București,
Ascendis Choir promovează ARTA CORALĂ! Fiti alături de noi în această campanie, pentru a ne ajuta să ajungem aproape de cât mai multe persoane!
Initiator proiect
2 proiecte

Cine suntem noi?



Ascendis Choir sau Corul de Cameră Ascendis este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, aceștia fiind absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.
Ascendis Choir a luat naștere la inițiativa dirijorului său Eduard Dinu, alături de care au stat un grup de studenți și apropiați, membri cu care acesta a colaborat pe parcursul a multor ani în ansamblurile în care a fost dirijor.

Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte românești, atât prin abordarea compozitorilor consacrați, cât și prin prezentarea în primă audiție a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susține și repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale, muzică de film sau prelucrări ale pieselor cunoscute pe posturile de radio.

Încă din prima luna de la înființarea ansamblului, acesta a susținut un turneu în China, turneu în care Ascendis Choir a cântat pe scene importante dinorașele Beijing și Shanghai, având un număr total de cinci concerte.

Imediat după întoarcerea în țară, au fost solicitați să colaboreze cu Fundația "Galeriile Artmark" pentru un eveniment privat, cu Primăria Capitalei și Teatrul Excelsior în vederea susținerii a opt concerte în Piața Constituției în perioada iunie-august 2018, cu Fundația Med Publicis, Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti dar și cu Radio Guerilla unde au fost invitați în cadrul emisiunii de dimineață din data de 13 iulie. În următoarele săptămâni vom înregistra o piesă alături de Cristina Bălan (câștigătoarea emisiunii Vocea României din sezonul 2016), la invitația acesteia.

Suntem tineri, entuziaști și ne recomandă pasiunea noastră pentru muzica corală! Vă mulțumim că sunteți alături de noi!

 

EDUARD DINU - PORTRET DE DIRIJOR

Eduard Dinu s-a născut în anul 1992, în jud. Prahova, localitatea Urleta, un spaţiu emblematic al muzicii corale româneşti, loc din care provine şi marele maestru Marin Constantin, fondator al Corului Naţional de Cameră "Madrigal".

Primii paşi în lumea muzicii i-a făcut încă de la vârsta de cinci ani, când începe studiul pianului. Ulterior devine elev al Liceului de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti, la secţia pian.

Astfel, studiul şi dragostea pentru muzică l-au determinat pe Eduard Dinusă participe la diverse competiţii, obţinând numeroase premii. De asemenea, Eduard Dinu a susţinut recitaluri în centrele culturale importante din muncipiul Ploieşti, dar şi din ţară.

Cei paisprezece ani de activitate pianistică, au fost încununaţi de participarea sa în calitate de solist, alături de orchestra Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" din Ploieşti, interpretând ,,Rhapsody în Blue" de George Gershwin.

Dacă pianul a fost prima sa dragoste, muzică corală a reprezentat pentruEduard Dinu o nouă experienţă şi o adevărată revelaţie. Activitatea sa din cadrul Corului Liceului de Artă "Carmen Sylva", pe tot parcursul celor doisprezece ani de studiu, a fost marcată de numeroase concerte şi recitaluri susţinute în cadrul acestui ansamblu, apogeul fiind reprezentat de participarea la Festivalul Coraldin Bratislava, unde corul a obţinut premiul I şi medalia de aur pentru meritedeosebite. În paralel, Eduard Dinu a devenit din anul 2008 membru al Corului Momentum, ocazie ce i-a oferit posibilitatea de a experimenta şi ipostaza dirijorală.

Începând cu anul 2011, dorind să-şi perfecţioneze pregătirea muzicală, se înscrie la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la specializareaDirijat de Cor Academic. Primii pași în arta dirijatului au fost călăuziți de maestrul său conf. univ. dr. Gabriel Constantin Popescu (maestru de cor al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"), cel care l-a susținut și l-a sfătuit necontenit.

Dragostea şi dăruirea pentru muzică corală l-au determinat să îşi formeze un ansamblu coral încă de la începutul studenţiei, lansându-şi astfel o frumoasă carieră dirijorală. Realizează recitaluri şi concerte în Bucureşti şi în ţară, în acelaşi timp colaborând şi cu artişti consacraţi ai scenei muzicale româneşti. Anul 2013 reprezintă momentul în care destinul său se leagă de cel al Corului Regal, devenind membru al partidei de tenor a ansamblului, pentru ca mai apoiîn anul 2015 să preia bagheta dirijorală a acestuia, până în anul 2018 atunci cânddecide să pornească un nou proiect și anume proiectul "Ascendis Choir".

În cariera sa dirijorală a susținut numeroase concerte în țară pe cele mai importante scene, a participat în calitate de dirijor al Corului Regal în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", unde a fost cel mai tânăr dirijor din ediția 2017 ; dar și în străinătate, ultima realizare fiind un turneu în China alături de Corul Ascendis, unde a susținut 5 concerte în orașele Beijing și Shanghai.

 

De ce am avea noi nevoie? Si ce vei obtine tu?

Din cauza faptului că ansamblul nostru este format de câteva luni, iar sprijinul financiar este susținut în proporție de 90% de către dirijorul ansamblului, iar restul de 10% fiind un ajutor din partea unui membru al corului, nu ne permitem să realizăm nici 10% din ceea ce ne-am propus și anume:

- proiecte care sa reuseasca sa apropie tinerii de muzica corala

- o tabara de vara pentru membrii ansamblului nostru

- turneu prin 5 orase din romania in iarna,  pentru a promova muzica corala si pentru a aduce mult asteptatele  colinde in sufletul publicului.

- inregistrari si filmare video pentru promovare (exact la ceea ce se refera acest proiect pe care l-am propus)

-inchirierea unei săli de studiu care sa fie adecvata studiului unui cor, fiind necesar si un pian.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 6 ani
110.00 lei
  • 01 /06
    2018
    1